Pawel Cibicki talar ut om domen: ”Inte helt oskyldig”

Pawel Cibicki dömdes av hovrätten för mutbrott och han är avstängd i fyra år av Fifa.
I SVT:s ”Carina Bergfeldt” talar fotbollsspelaren ut om den uppmärksammade domen.
– Den är tuff. Jag håller inte med. Men jag är inte helt oskyldig, säger han.

ANNONS
|

Pawel Cibicki, 28, friades av tingsrätten men dömdes i december i fjol av hovrätten till villkorlig dom för tagande av muta och spelfusk. Han är också avstängd i fyra år av både Svenska fotbollsförbundet och internationella fotbollsförbundet Fifa.

I SVT:s ”Carina Bergfeldt” talar den tidigare Malmö- och Elfsborg-spelaren ut om domen.

– Den är tuff. Jag håller inte med. Men jag är inte helt oskyldig, säger han.

Han berättar om spelberoendet som var en faktor som senare ledde till den fällande domen.

– Jag började spela lite smått, för 10-20 kronor. Men desto mer jag spelade, desto större summor blev det till slut. Till slut tappade jag det, helt enkelt. Jag hade ingen respekt för pengar längre. Det blev stora summor till slut. När jag tjänade som mest, då jag spelade i England, då hade jag runt 200 000 kronor ut i månaden. Ibland kunde jag slösa det på 4-5 dagar, säger han.

ANNONS

Åklagaren: Tog avsiktligt guld kort

Under en allsvensk match med Elfsborg 2019 fick Cibicki ett gult kort. Åklagarsidan menar att kortet var avsiktligt och att han ha tagit emot 300 000 kronor av två medåtalade matchfixare för att ha tagit det. Cibicki nekade till brott och menade att lånet på 300 000 kronor var legitimt och att det gula kortet inte var avsiktligt.

I SVT:s berättar Cibicki om varför han väljer att tala om domen. Han vill att fler ska våga stiga fram och tala om problemet med spelmissbruk.

– Jag tror att det är ett stort problem. Det blir större och större dag för dag. Om man sitter och kollar på tv, när det kommer reklam. Vad är det som kommer upp?

LÄS MER:Domen mot Pawel Cibicki står fast

LÄS MER:Pawel Cibicki fälls för mutbrott

LÄS MER:Nya bevisningen avgörande pusselbit

ANNONS