Domen mot Pawel Cibicki står fast

Pawel Cibicki dömdes i december för mutbrott för inblandning i en matchfixningshärva. Domen överklagades till Högsta domstolen som nu meddelar att prövningstillstånd nekas.

ANNONS
|

Den tidigare Malmö FF- och Elfsborgsspelaren Pawel Cibicki dömdes i mitten av december för delaktighet i en matchfixningshärva. Han misstänktes för att ha tagit emot 300 000 kronor för att ha tagit ett gult kort i en allsvensk match och hovrätten fann honom skyldig. Hovrätten dömde Cibicki, tillsammans med tre andra personer, för mutbrott. Han dömdes till villkorlig dom.

Cibicki nekade till anklagelserna och överklagade domen till Högsta domstolen.

Nu meddelar HD att prövningstillstånd nekas och hovrättens dom mot Cibicki står alltså fast.

28-årige Cibicki har sedan tidigare stängts av från all fotboll, både nationellt och internationellt i fyra år, fram till 2025. Han är alltså just nu avstängd från all fotboll i hela världen.

ANNONS

Förutom MFF och Elfsborg har Cibicki representerat bland annat Jönköpings Södra och Leeds. Han tillhör nu polska Pogoń Szczecin.

LÄS MER:Pawel Cibicki fälls för mutbrott

LÄS MER:Nya bevisningen avgörande pusselbit

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS