Pauline Hammarlund klar för Fiorentina

Pauline Hammarlund har varit sju säsonger i Göteborg. Nu lämnar hon Häcken för att pröva vingarna i Italien och Fiorentina.
– Det var ett tufft beslut eftersom det är svårt att lämna något som varit så pass bra som BK Häcken, säger hon till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det har ryktats ett tag och nu är det klart: Häckens anfallsstjärna Pauline Hammarlund lämnar för spel i Italien. Under torsdagen presenterades hon av Fiorentina.

– BK Häcken har satt ribban för hur det ska se ut för spelare, oavsett kön, på elitnivå. Jag är stolt över att ha representerat Häcken, säger Hammarlund till Häckens hemsida.

Hammarlund har spelat i Göteborg i sju säsonger, först i GFC och sedan i Häcken. Innan det representerade hon Tyresö, Linköping och Piteå i Damallsvenskan. 2022 gjorde Hammarlund elva mål på 16 matcher i Damallsvenskan för Häcken. Hon har totalt gjort 20 A-landskamper och sex mål för Sverige.

ANNONS

Nu flyttar 28-åringen för sin första utlandssejour.

– Det var ett tufft beslut eftersom det är svårt att lämna något som varit så pass bra som BK Häcken. Det är verkligen en fantastisk förening att spela i. Det har varit ett tufft beslut men jag kände mig redo för ett utlandsäventyr, säger hon.

Kontrakt till nästa sommar

Christian Lundström, fotbollsansvarig i Häcken, säger till klubbens hemsida:

– Vi tackar Pauline Hammarlund för sin tid i BK Häcken. Hon har gjort en fantastisk comeback efter en tuff långtidsskada. Det är starkt att göra elva mål på sexton matcher efter en längre skada, det var verkligen en otrolig prestation. Vi kommer att sakna Pauline som spelare och som person. Vi önskar henne ett stort lycka till och så kanske vi ses igen.

Kontraktet med Fiorentina är skrivet till sommaren 2024. Fiorentina ligger i skrivande stund trea i Serie A, bakom Roma och Juventus.

LÄS MER:Här är Göteborgs 50 hetaste idrottare 2022

LÄS MER:Jennifer Falk utsedd till årets målvakt – för andra gången

LÄS MER:Hanna Lofthammar är årets 031-lirare 2022

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS