Jennifer Falk utsedd till årets målvakt – för andra gången

Jennifer Falk storspelade mellan BK Häckens stolpar under 2022.
Nu prisas hon som årets målvakt.
På herrsidan tilldelas Aston Villa-målvakten Robin Olsen samma utmärkelse.

ANNONS
|

Via Fotbollsåret 2022 utser Svenska fotbollförbundet, med hjälp av en jury, årets största svenska fotbollsstjärnor och insatser.

Nu har vinnarna i kategorin årets målvakt offentliggjorts.

På herrsidan prisas landslags- och Aston Villa-målvakten Robin Olsen, 32. På damsidan har BK Häckens landslagsmålvakt Jennifer Falk, 29, fått utmärkelsen.

– Det känns jättebra och jag blir väldigt glad över den här nyheten. Årets målvakt är ett väldigt fint pris att tilldelas och något jag är väldigt stolt över att bli utsedd till. Det är en ära att bli prisad, säger Jennifer Falk.

Häcken-målvakten stod för en rad imponerande insatser under året. Inte minst under hösten när laget klättrade raskt i tabellen och slutade på en andraplats. Under EM i somras var hon inte förstavalet mellan de svenska stolparna – men har trots det utsetts till årets målvakt.

ANNONS

– När jag tänker tillbaka på året har det varit ett år med många utmaningar, men det jag främst tänker tillbaka på är hösten där vi gjorde en stark avslutning i klubblaget, och där det personligen kändes bra i de egna prestationerna, säger Jennifer Falk.

Detta är andra gången som 29-åringen tilldelas priset. Första gången var 2020.

Motiveringarna för Årets målvakter

Årets målvakt dam: Jennifer Falk

”Med en stor jämnhet och höga toppar över hela säsongen har Jennifer Falk stått för starka och pålitliga insatser både i klubblaget BK Häcken som landslaget under året. Jennifer är en explosiv, modig och reflexstark målvakt som håller hög nivå i spelet med fötterna. Dessutom har hon under året utvecklat sitt ledarskap i klubblaget och tagit ett stort ansvar för att skapa trygghet i en ung omgivning i backlinjen.”

Årets målvakt herr: Robin Olsen

”Robin Olsen hittar, på ett smått obegripligt sätt, en otrolig höjd i sitt spel så fort han drar på sig den svenska landslagsdressen. Olsen levererar topprestationer gång på gång i landslaget, vilket gör honom till en nyckelspelare och en oerhört pålitlig sista utpost.”

LÄS MER:Jennifer Falk utsedd till årets målvakt när damallsvenskans bästa hyllades

LÄS MER:Jennifer Falks babylycka – har blivit mamma

LÄS MER:BK Häckens plan – för att gå om FC Rosengård

LÄS MER:Här är årets elva i Göteborgsfotbollen 2022

ANNONS