Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Paka" har opererats – så gick ingreppet

Vid lunchtid på tisdagen korsbandsopererades IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr av klubbens läkare Jon Karlsson.
– Operationen gick bra. Det gick så bra som det kan, säger läkaren.

Olyckan var framme igen för Patrik Karlsson Lagemyr i matchen mot Östersund. Mittfältaren, som varit IFK Göteborgs kreativa nav under våren, tvingades kliva av Jämtkraft arena. Några dagar senare kom beskedet: Korsbandet var av.

På tisdagen opererades 22-åringen. Ingreppet innebär att man tar två senor från baksidan av knäet och gör ett nytt korsband med hjälp av dem. Det nya korsbandet sätts sedan på plats med hjälp av små metallbrickor på lårbenet och underbenet.

– Det är en relativt avancerad operation. För "Paka" tog det ungefär en och en halv timme. Och det gick bra, det gjorde det, säger Jon Karlsson.

LÄS MER: I dag sviktar min tro på idrottens kraft

"Kommer följa honom extremt noga"

Han har som läkare utfört alla större ingrepp som Patrik Karlsson Lagemyr tvingats till.

– Det har varit nya skador varje gång och det har varit tur i oturen. Han har läkt bra varje gång och det har inte blivit några komplikationer. Vi håller tummarna att det gäller nu med, säger Jon Karlsson.

Vad är nästa steg nu?

– När han vaknar upp här i eftermiddag så kommer han få börja gå på benet med kryckor. Vi har gett honom stora doser antibiotika och penicillin för att förhindra infektion eller något sånt. Om två veckor ungefär kommer vi kunna ta bort stygnen och då kan han börja rehaba. Fram tills dess handlar det egentligen om att hålla emot eventuella komplikationer. Jag kommer följa honom extremt noga.

Hur mådde han innan operationen?

– Han är nedstämd, men vi har pratat om att varje gång vi har gjort någonting så har det gått bra. Nu är det bara att göra det bästa av detta. Han har glad att han fick operation så snabbt.

Efter operationen lade Patrik Karlsson Lagemyr upp en bild på Instagram med texten "Det var ett tag sedan man la upp en selfie. Resan börjar nu, tack igen för allt stöd".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.