Tobias Sana under sin sista match i Blåvitt mot Kalmar den 2 maj 2022.
Tobias Sana under sin sista match i Blåvitt mot Kalmar den 2 maj 2022. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Officiellt: Blåvitt bryter kontraktet med Sana

Det har länge varit oklart vad som gällt kring Tobias Sanas kontraktssituation. Nu meddelar Blåvitt att parterna nått en överenskommelse.

ANNONS

Soppan kring Tobias Sana har präglat IFK Göteborg under våren och sommaren.

Klubben har tidigare kommunicerat att man brutit med Sana men frågan kring spelarens kontraktssituation har varit fortsatt oklar.

Tobias Sanas kontrakt gällde över 2022 och när IFK Göteborg bröt avtalet med Sana hänvisade man till att spelaren brutit mot föreningens värdegrund.

Sportbladet uppgav tidigare att Sana anlitat en advokat för att bestrida den arbetsrättsliga grund IFK Göteborg brutit kontraktet på.

Men nu kommunicerar IFK Göteborg att man nått en förlikning i frågan.

Blåvitt kommunicerar på sin hemsida att man fört en dialog med Tobias Sana om att hitta en lösning kring situationen.

ANNONS

Parterna har nu ingått en ömsesidig överenskommelse om att Sanas avtal med klubben avslutas från och med den 15 juli och spelaren är fri att ansluta till en ny klubb.

Klubben meddelar även att Tobias Sanas namn kommer ingraveras på Kamratstenen då han spelat 200 matcher för klubben.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS