Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liverpools Mohamed Salah har fått en drömstart på säsongen, men kan nu missa flera matcher efter att ha testat positivt för covid-19. Bild: Cath Ivill
Liverpools Mohamed Salah har fått en drömstart på säsongen, men kan nu missa flera matcher efter att ha testat positivt för covid-19. Bild: Cath Ivill

Mo Salah har testat positivt för covid-19 – efter broderns bröllop

Liverpools egyptiske stjärna Mohamed Salah har testats positiv för covid-19 under den pågående landslagssamlingen. Enligt landets fotbollsförbund ska den 28-årige yttern må bra, och har inte visat på några symptom.
Beskedet kommer bara några dagar efter att ett klipp på Salah spridits på sociala medier, där han syns dansa på ett bröllop utan munskydd, vilket det råder lag på i landet.

Engelska Mirror skriver under fredagseftermiddagen att Liverpools Mohamed Salah bekräftats smittad av covid-19.

Salah, som för närvarande befinner sig på en landslagssamling med sitt Egypten inför kval till Afrikanska mästerskapen, kommer nu att sitt i karantän till följden av det positiva testet.

Det egyptiska landslagets läkare Mohammed Abu Al-Ola kommenterade nyheten via förbundets hemsida.

”Den medicinska undersökningen genomförd på vårt landslag visade att vår internationella spelare Mohamed Salah, Liverpool, var smittad med coronaviruset efter att hans test kom tillbaka som positivt.

Trots att han inte visat på lidande av några symptom, så har resten av truppen testat negativt.”

För ett redan skadedrabbat Liverpool innebär det att man kanske får klara sig utan sin stjärna under den närmsta tiden.

De regerande mästarna gästas av Leicester 21 november, och därefter väntar Champions League-möte med italienska Atalanta under veckan.

Fångades på film – utan mask

Beskedet kommer bara några dagar efter att ett klipp spridits på sociala medier där Salah syns dansa på sin broders bröllop, bland människor men utan munskydd.

28-åringen, som inlett den nya säsongen med åtta mål på lika många matcher, kritiserades för sitt agerande då Egypten, likt stora delar av världen, under den senaste tiden sett en ökning av antalet bekräftade fall i covid-19.

Landet har dessutom sedan tidigare infört ett krav på att bära munskydd.

Varken Salah eller Liverpool har för närvarande kommenterat uppgifterna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.