Manchester United vann CL 1999 – efter tidernas snabbaste finalvändning

Det tyska firandet hade redan börjat inne på jättearenan Camp Nou i Barcelona den 26 maj 1999. Matchklockan visade 90 minuter och Bayern München ledde, 1–0, i Champions League-finalen mot Manchester United. Då bestämde sig två inhoppare för att sabba festen.

|

"Ut på planen och ge oss ett mål", det var managern Sir Alex Fergusons order till Teddy Sheringham, när han hoppade in i stället för Jesper Blomqvist i den 67:e minuten. Den engelske anfallaren var smart nog att göra som den legendariske managern önskade.

Sheringham har långt efter finalenberättat för The Guardian om Fergusons krav på spelarna inför den andra halvleken:

– Ni skulle bara våga komma tillbaka till omklädningsrummet efter matchen utan att ha gett precis allt.

I den första tilläggsminuten rulladeSheringham in kvitteringen, 1–1, och tog matchen till förlängning. Eller? Nej, dramat avgjordes tidigare än så.

Manchester Uniteds andrainhoppare i matchen, Ole GunnarSolskjaer, styrde in 2–1 efter en vänsterhörna. Sir Alex Fergusons mannar hade vänt finalen – med två mål på tilläggstid – och Bayern München var ett slaget lag.

När Solskjaer hoppade in var det bara tio minuter kvar av ordinarie tid. Norrmannen visste att han spelade i ett bra lag, som aldrig gav upp.

– Det är klart att jag inte trodde att det var kört. När jag kom in visste jag att de (spelarna i Bayern München) började bli trötta och att det ökade mina chanser att göra mål.

Kommer du ihåg hur Manchester United ställde upp i den klassiska finalen 1999?I bildspelet högst upp i artikeln hittar du startelvan och inhopparna som såg till att CL-pokalen hamnade i England.