Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Manchester United vann CL 1999 – efter tidernas snabbaste finalvändning

Det tyska firandet hade redan börjat inne på jättearenan Camp Nou i Barcelona den 26 maj 1999. Matchklockan visade 90 minuter och Bayern München ledde, 1–0, i Champions League-finalen mot Manchester United. Då bestämde sig två inhoppare för att sabba festen.

"Ut på planen och ge oss ett mål", det var managern Sir Alex Fergusons order till Teddy Sheringham, när han hoppade in i stället för Jesper Blomqvist i den 67:e minuten. Den engelske anfallaren var smart nog att göra som den legendariske managern önskade.

Sheringham har långt efter finalen berättat för The Guardian om Fergusons krav på spelarna inför den andra halvleken:

– Ni skulle bara våga komma tillbaka till omklädningsrummet efter matchen utan att ha gett precis allt. 

I den första tilläggsminuten rullade Sheringham in kvitteringen, 1–1, och tog matchen till förlängning. Eller? Nej, dramat avgjordes tidigare än så.

Manchester Uniteds andra inhoppare i matchen, Ole Gunnar Solskjaer, styrde in 2–1 efter en vänsterhörna. Sir Alex Fergusons mannar hade vänt finalen – med två mål på tilläggstid – och Bayern München var ett slaget lag.

LÄS OCKSÅ: Upphämtningarna fotbollsvärlden aldrig glömmer

När Solskjaer hoppade in var det bara tio minuter kvar av ordinarie tid. Norrmannen visste att han spelade i ett bra lag, som aldrig gav upp.

– Det är klart att jag inte trodde att det var kört. När jag kom in visste jag att de (spelarna i Bayern München) började bli trötta och att det ökade mina chanser att göra mål.

LÄS OCKSÅ: Dortmund vann Champions League 1997 – skrällde mot Juventus

LÄS OCKSÅ: Kluivert avgjorde finalen – sedan splittrades Ajax mästarlag

Kommer du ihåg hur Manchester United ställde upp i den klassiska finalen 1999? I bildspelet högst upp i artikeln hittar du startelvan och inhopparna som såg till att CL-pokalen hamnade i England.