Man med hacka skjuten av polis under EM

En man med hacka ska ha gått till attack nära ett EM-område i Hamburg och skjutits av polis, det rapporterar tyska Bild.

ANNONS
|

Inför EM-matchen mellan Polen och Nederländerna i Hamburg pågick en stor polisinsats, det rapporterar Bild. En man sköts av polis och det skedde nära ett EM-område i Hamburg. Mannen ska ha gått till attack mot privatpersoner och polis med någon form av hacka. Enligt de första uppgifterna bar mannen en yxa.

Enligt den tyska tidningen samlades 40 000 nederländska supportrar för marsch inför landets EM-premiär, som hade avspark klockan 15 på Volksparkstadion. Vid 12.30 ska polisinsatsen ha inletts och enligt initiala uppgifter i Bild gick gärningsmannen till attack mot supportrar. En polistalesperson säger till tidningen att det inte finns något som tyder på att det finns en koppling till fotbolls-EM.

ANNONS

Gärningsmannen skadad

Polisen använde först pepparsprej och avlossade sedan ett varningsskott. Därefter ska flera skott ha avlossats innan gärningsmannen föll till marken. På X skriver polisen i Hamburg att gärningsmannen skadats och får vård, enligt Bild efter att ha skjutits i benet.

Enligt tidningen hade gärningsmannen även en molotovcocktail på sig.

Utöver gärningsmannen finns det inga uppgifter om att några andra personer har skadats.

På grund av det pågående Europamästerskapet i Tyskland rör sig mycket poliser i städerna och kring arenorna och polisen i Hamburg agerade snabbt när gärningsmannen gick till attack.

LÄS MER:Guide: Fotbolls-EM 16 juni

LÄS MER:Sänkte Sverige – kan bli EM-stjärna

LÄS MER:Här är ditt favoritlandslag i fotbolls-EM

ANNONS