Luis Rubiales mamma har låst in sig – hungerstrejkar

Luis Rubiales mamma har låst in sig i en kyrka.
Nu hungerstrejkar hon tills sonen är rentvådd.
– Varför är de så grymma mot honom?, säger hon till Marca.

ANNONS
|

Kyrkan i fråga ligger i Motril i södra Spanien. Där kommer Ángeles Béjar, som Rubiales mamma heter, stanna tills man kommit fram till en lösning där sonen kan återuppta sitt uppdrag som ordförande för det spanska fotbollsförbundet.

Till den spanska nyhetsbyrån EFE säger hon att hon kommer fortsätta hungerstrejka som en protest mot den ”omänskliga och blodiga jakten” på Rubiales.

För Marca berättar hon att hon tillsammans med sin syster väntat ut prästen i kyrkan och sedan annekterat den. Hon vill, utöver att få igenom tidigare nämnda krav, att Jennifer Hermoso ska ”sluta ljuga”.

– Det skedde inget sexuellt övergrepp eftersom båda parter samtyckte, vilket syns på bilderna, säger hon till tidningen.

ANNONS
Ángeles Béjar, Luis Rubiales mamma, tittar ut från kyrkan.
Ángeles Béjar, Luis Rubiales mamma, tittar ut från kyrkan. Bild: Alba Feixas

Många turer

Turerna har varit många sedan Rubiales kysste Hermoso på munnen efter att Spanien säkrat sitt första VM-guld någonsin på damsidan.

Först sades det att det inträffade var ”spontant och ömsesidigt” – snart lät det helt annorlunda. Hermoso inledde tillsammans med spelarfacket ett ärende och Rubiales agerande fördömdes av bland annat Spaniens premiärminister Pedro Sanchez.

Men när Rubiales uttalade sig på toppmöte med förbundets representanter var han tydlig – han har inga tankar på att avgå.

Utreds för sexuella övergrepp

Efter dessa ord har över 80 spanska spelare meddelat att de kommer bojkotta landslaget, dessutom har Fifa stängt av honom i 90 dagar.

Det hela har inte lämnat Fotbollsgöteborg oberört, under söndagens derby mot IFK Göteborg bar Häckens lagkapten Samuel Gustafson en armbindel för att visa sitt stöd för Hermoso. När Häckens VM-spelare under måndagen återvände till träning kallade dessutom Jennifer Falk Rubiales agerande ”för jävligt”.

– Det får inte hända och jag tycker absolut inte han ska få fortsätta jobba inom damfotbollen. Det är otroligt tråkigt att se och nu har Fifa i alla fall stängt av honom och det är ett steg i rätt riktning, fyllde Elin Rubensson i.

Det sista lär inte vara sagt än, under måndagen meddelade också spanska riksåklagare att en utredning gällande sexuella övergrepp är inledd mot Rubiales.

ANNONS

Läs en sammanfattning över vad som hänt här.

LÄS MER:Åklagare utreder Rubiales för övergrepp

LÄS MER:Häcken visade stöd för Jennifer Hermoso

LÄS MER:Vilda om Rubiales kyss: "Oacceptabelt"

ANNONS