Jorge Vilda, spansk förbundskapten.
Jorge Vilda, spansk förbundskapten. Bild: Rick Rycroft/AP/TT

Vilda om Rubiales kyss: "Oacceptabelt"

Nu uttalar sig även Spaniens förbundskapten Jorge Vilda efter skandalkyssen som landets fotbollsordförande Luis Rubiales gav Jennifer Hermoso i samband med VM-guldfirandet.

ANNONS
|

"Jag beklagar djupt att segern för den spanska damfotbollen har fått ta skada av det olämpliga beteendet som vår tills nu högsta chef Luis Rubiales har stått för och även medgett", skriver han i ett uttalande enligt tidningen Marca.

"Det är ingen tvekan om att det är oacceptabelt och på inget sätt återspeglar de principer och värden som jag står för i livet, i idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet".

Vilda, som erbjöds en kontraktsförlängning av Rubiales i samband med dennes försvarstal under fredagen, säger också:

"Det har skapats ett klimat som på alla sätt är oönskat, långt från det som skulle ha varit ett stort firande för spansk idrott och för damidrotten".

ANNONS

Tidigare på lördagen kom beskedet att tränarstaben runt Jorge Vilda väljer att avgå i protest mot Rubiales.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS