Lionel Messi går till Davids Beckhams Inter Miami

Lionel Messi lämnade PSG och uppgavs vara sugen på Barcelona.
Sedan kom en vändning.
Argentinaren är nu klar för Davids Beckhams Inter Miami.

ANNONS
|

Messis avsked från den franska huvudstaden kommunicerades av klubbens tränare Christophe Galtier och bekräftades sedan från PSG-håll.

Sedan dess har det spekulerats i superstjärnans, av många sedd som världens bäste fotbollsspelare genom alla tider, framtid. Tidigt kom uppgifter om Saudiarabien, dit bland annat Cristiano Ronaldo och Karim Benzema flyttat.

Sågs i möte med Barcelona

Sedan kom rykten om en återkomst till Barcelona. Enligt argentinarens pappa Jorge var det dit Messi själv ville ta vägen. Han fotograferades också under ett möte med klubbens president Joan Laporta.

Sent omsider kom man fram till att övergången skulle bli svår att genomföra.

– Jag hörde att de behövde sälja spelare eller sänka spelares löner och sanningen är att jag inte ville gå igenom det, säger Messi till spanska Mundo Deportivo under onsdagen.

ANNONS

I samma intervju bekräftar Messi sin nästa klubb – amerikanska Inter Miami i MLS. Klubben i Florida, som en viss David Beckham är delägare i.

Han berättar vidare att valet av klubb, även om några få detaljer återstår innan övergången är i hamn, har mycket med familjens önskan att göra.

– Det var två år (i Paris Saint-Germain) där jag inte var glad. Jag njöt inte och det påverkade mitt familjeliv, säger Messi.

Uppges ha nobbat miljarder

Det hela offentliggjordes under onsdagskvällen efter att rykten legat och bubblat under dagen. Bara timmar innan Messi kom med beskedet rapporterade den spanske journalisten Helena Condis Edo att saudiska Al Hilal försökt kapa affären i sista stund – genom att erbjuda bollkonstnären en lön motsvarande 17,5 miljarder svenska kronor för tre år i klubbens färger.

– Om det hade handlat om pengar så hade jag åkt till den arabiska halvön eller någon annanstans, säger Messi till Mundo Deportivo .

Inter Miami har tidigare varit hem för spelare som Gonzalo Higuain och ligger för tillfället sist i MLS:s östra konferens. Det ryktas om att Messi där ska få sällskap av de tidigare Barcelonakompisarna Sergio Busquetes och Luis Suarez.

LÄS MER:Messis pappa i möte med Barcelona

LÄS MER:Lionel Messi lämnar PSG

LÄS MER:Därför väljer superstjärnorna Saudiarabien

ANNONS