Lionel Messi lämnar PSG

Lionel Messi lämnar PSG.
Det bekräftar lagets tränare under torsdagen.
Det spekuleras nu i om argentinaren ska flytta till Saudiarabien eller USA.

ANNONS
|

Också Barcelona, där han nådde svindlande höjder, har nämnts som ett alternativ.

Beskedet har föregåtts av en längre tids spekulationer. Bland annat har Messi stängts av från PSG under våren, i samband med detta rapporterades det om en spricka.

Nu när hans kontrakt löper ut med klubben efter säsongen står det också klart att det inte blir någon fortsättning i den franska huvudstaden.

– Jag har haft privilegiet att få träna den bästa fotbollsspelaren i historien. Det blir Leos sista match på Parc Des Princes mot Clermont (på lördag kväll), säger tränare Christophe Galtier på en presskonferens.

Bäst i världen sju säsonger

Messi har blivit utsedd till världens bäste fotbollsspelare vid hela sju tillfällen, fler än någon annan. Enligt många finns det ingen större som någonsin sparkat på en fotboll.

ANNONS

Han anslöt till PSG 2021 sedan Barcelona inte haft råd att behålla honom efter att skulderna staplats på hög. I Frankrike blev det 32 mål och 35 assist på 74 matcher, dessutom två ligatitlar.

Med Barcelona vann han Champions League tre gånger – nyligen krönte han också sin landslagskarriär med ett VM-guld med sitt Argentina.

LÄS MER:Messi historisk målskytt när PSG vann ligan

LÄS MER:Uppgifter: Messi klar för flytt till Saudiarabien

LÄS MER:PSG stänger av Messi – efter resa till Saudiarabien

ANNONS