Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Läkarens Schelin-dom: "Whiplashskada"

Lotta Schelin har varit sjukskriven två månader och ser ut att missa resten av säsongen. Nu berättar Rosengårds läkare Ola Svejme om stjärnans skadeproblem. – Vi kan kalla det en stukning, ett kast bakåt, men inte så dramatiskt som att bli påkörd av en bil i hög hastighet, säger han till Sportbladet.

Som GP kunde avslöja under onsdagen har Lotta Schelin inte kunnat träna med Rosengård sedan strax efter sommarens EM-slutspel, en turnering hon genomförde med smärtstillande tabletter. Klubbens sportchef Therese Sjögran har haft tät kontakt med Schelin under frånvaron och menade att en comeback under hösten är otrolig. 

– Nej, känns som det blir tajt. Även om hon skulle bli frisk så har hon inte tränat på två månader, så det blir ganska tufft, sade Sjögran på onsdagen. 

Fått en whiplashskada

Nu berättar Rosengårds läkare Ola Svejme för Sportbladet om Schelins problematik. 

– Vi kan kalla det någon form av whiplashskada. Hon har haft problem med nacken under hela sin karriär och har kronisk migrän som kommer och går. Den kan utlösas av vissa saker. Snällare vridningar mot nacken har lett till migränperioder hon har kunnat hantera. Men hon har inte haft någon dust som varit lika jobbig som innevarande period, säger han. 

Har ett särskilt program

Svejme vill inte kasta den här säsongen i papperskorgen redan. Läkaren menar att en comeback innan året är över inte är helt omöjlig. För att komma tillbaka till planen så fort som möjligt gör 33-åringen rehabiliteringsövningar på hemmaplan. 

– Hon är utredd i nacken och huvudet utan att man har hittat någon strukturell skada. Det är inget avvikande. Hon har övningar, ett särskilt program, för sin nacke och är i gång så mycket hon kan med jogg och sjukgymnastik. Men ingen bollträning än, säger Svejme. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.