En Kungsbacka-spelare deppar.
En Kungsbacka-spelare deppar. Bild: JESPER ZERMAN

Kungsbacka DFF drar sig ur elitettan

Under onsdagen blev det klart: Kungsbacka DFF drar sig ur elitettan. "Det som har hänt de senaste tre dagarna är att vi tyvärr har tappat spelare istället för att få in fler vilket gör situationen ohållbar", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

De har kämpat med ekonomin.

De har kämpat med att få ihop en spelartrupp.

De har kämpat för att lösa en tillvaro i elitettan 2020.

Sent under onsdagskvällen kom beskedet att Kungsbacka DFF inte har lyckats.

"Det är med stor sorg som Kungsbacka DFF ikväll har tagit beslutet om att dra sig ur elitettan 2020", skriver klubben på sin hemsida.

LÄS MER:Utan spelare eller styrelse – han är Sveriges ensammaste tränare

"Det är flera faktorer i samverkan som gör att vi nu har kommit fram till att vi inte tror på att driva klubben vidare i elitettan. Den största orsaken är att vi inte hittar tillräckligt många spelare som håller för elitettan samt rymmer inom ramen för vår budget. Det som har hänt de senaste tre dagarna är att vi tyvärr har tappat spelare istället för att få in fler vilket gör situationen ohållbar med tanke på att vi har seriepremiär om snart fem veckor. Därför har vi idag lämnat information till Svenska Fotbollsförbundet om att vi drar oss ur elitettan säsongen 2020".

ANNONS

I och med Kungsbacka DFF:s besked finns det en vakant plats i elitettan till 2020. Det återstår att se vilken klubb som tar den platsen.

LÄS MER:Ville flytta Kungsbacka DFF till Göteborg

ANNONS