Kristoffer Peterson.
Kristoffer Peterson. Bild: JASPER RUHE

Kristoffer Peterson klar för Fortuna Düsseldorf

Det har varit på gång ett tag.
Nu är Kristoffer Peterson helt klar för tyska Fortuna Düsseldorf.
– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse att spela här, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det var SportExpressen som var först med uppgifterna. Kristoffer Peterson skulle till Fortuna Düsseldorf.

LÄS MER: Kristoffer Peterson uppges vara på väg till Fortuna Düsseldorf

Nu är övergången bekräftad.

– Jag är väldigt glad över att vara här i Düsseldorf. För mig är det en dröm som går i uppfyllelse att spela här. Det är viktigt för mig och min familj att kunna planera de närmaste åren. Jag är säker på att jag kan hjälpa Fortuna med mina färdigheter. Jag vill arbeta hårt och hjälpa mina lagkamrater på planen, säger Peterson till Düsseldorfs hemsida.

ANNONS

Peterson lämnar därmed walesiska Swansea som spelar i den engelska andraligan. I år har han spelat en match för klubben i ligacupen.

Klubben har han tillhört sedan 2019, men var utlånad till nederländska Utrecht en kortare period. I Nederländerna har haft nått sina största fotbollsframgångar, då han tillhört Utrecht vid en tidigare vända, och även spelat för Roda JC och Heracles Almelo. Under sin tid i Heracles fick han även spela sin hittills enda landskamp.

Tillhört Liverpool

Innan sin tid i Nederländerna spelade han för Liverpools ungdomslag, och var även utlånad till Tranmore Rovers. Karriären tog fart i Sävedalen, där han är född och uppväxt.

Nu blir nästa steg alltså Fortuna Düsseldorf, som spelar i tyska andraligan. Klubben, som tränas av förre Malmö FF-tränaren Uwe Rösler, har inlett årets säsong med en vinst och två förluster. Düsseldorf, som förra året trillade ur Bundesliga, återfinns därmed på plats 13 i tabellen. Kontraktet är skrivet till sommaren 2023.

Düsseldorf har vunnit Bundesliga vid ett tillfälle, och cupen två gånger. 1979 spelade laget final i Cupvinnarcupen.

ANNONS