Kristoffer Peterson.
Kristoffer Peterson. Bild: JASPER RUHE

Kristoffer Peterson uppges vara på väg till Fortuna Düsseldorf

Kristoffer Peterson från Sävedalen har fått skralt med speltid i Swansea. Nu kan han vara på väg att byta klubb. SportExpressen uppger att Peterson slutförhandlar med Fortuna Düsseldorf.

ANNONS
|

Kristoffer Peterson föddes i Sävedalen, där han också tog sina första steg på en fotbollsplan för Sävedalens IF.

Det gick bra. Så pass bra att han värvades till Liverpools ungdomsakademi som 15-åring, trots intresse från IFK Göteborg och Örgryte IS. Peterson klättrade genom Liverpools ungdomsled, och gjorde två mål för A-laget under försäsongen 2014.

Efter det fick Peterson inte så många chanser, utan valde att fortsätta sin fotbollsresa till nederländska Utrecht. Efter en tid i Utrecht bytte han till seriekonkurrenten Heracles Almelo.

Där blev det succé. 2018 blev Peterson utsedd till septembers bästa spelare i den nederländska ligan. Peterson fick också A-landslagsdebutera under sin tid i klubben.

ANNONS

Nästa flyttlass gick till Swansea i engelska andraligan för att ersätta Daniel James, som gick till Manchester United. I klubben har det inte riktigt flugit för Peterson, som blev utlånad till Utrecht under förra vintern. Tillbaka i Swansea har han fortsatt haft svårt att ta en startplats.

Kan bli klar inom de närmsta dagarna

Nu kan Peterson flytta permanent – denna gång till Fortuna Düsseldorf i Tyskland, uppger SportExpressen.

Enligt uppgifter till tidningen slutförhandlar klubbarna om en övergång, och en affär kan bli klar inom de närmsta dagarna.

Düsseldorf åkte ur Bundesliga förra säsongen, och spelar nu i tyska andraligan. Laget, som tränas av förra Malmö FF-tränaren Uwe Rösler, har inlett årets säsong med en vinst och en förlust.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS