Kristoffer Olsson på läktaren när Midtjylland blev mästare

Den svenske landslagsspelaren Kristoffer Olsson blev tidigare i år akut inlagd på sjukhus. Under Midtjyllands match mot Silkeborg var han på plats på läktaren och möttes av stort jubel samt fick se sitt lag bli mästare.
– Jag får tårar i ögonen när jag pratar om det, säger klubbens vd Claus Steinlein till danska Viaplay.

ANNONS
|

Det var den 20 februari som Kristoffer Olsson, 28, förlorade medvetandet i sitt hem. Han vårdades sedan i respirator på Århus universitetssjukhus i flera veckor. Han hade drabbats av flera små blodproppar i hjärnan.

Han har sedan dess gjort flera framsteg och fått tillbaka både motorisk funktion och sin talförmåga, enligt hans klubb FC Midtjylland.

Under söndagen gjorde han sitt första framträdande när han var på plats på läktaren när FC Midtjyllands skulle spela om den danska ligatiteln.

– Jag får tårar i ögonen när jag pratar om det. När man såg var han var i februari, då han kämpade för livet, så ska han vara på plats här i dag. Det är större än pokaler, guld och allt, säger Midtjyllands vd Claus Steinlein till danska Viaplay, enligt Expressen.

ANNONS

Midtjylland danska mästare

Åtta minuter in i matchen dök svensken upp på storbildsskärmen på arenan och möttes av stort jubel från publiken.

Framför ögonen på Olsson bärgade Midtjylland den danska ligatiteln. Bröndby och Midtjylland låg på samma poäng. Bröndby hade dock bättre målskillnad. För att Midtjylland skulle kunna ta hem titeln behövde de ta mer poäng än Bröndby.

I ett sanslöst drama lyckades Midtjylland spela 3-3 mot Silkeborg medan Bröndby oväntat förlorade hemma mot Århus.

Därmed blev Kristoffer Olssons klubb mästare. I laget finns också svenskarna Armin Gigovic och Joel Andersson.

Efter slutsignalen kunde man se Kristoffer Olsson nere på planen i en golfbil där han firade ligatiteln och levererade bucklan till sina lagkamrater. Han fick sedan vara med och lyfta pokalen.

– Fotboll kommer ju lite i andra hand här, men han kan vara med och fira det här i dag och det är jag tacksam för. Inte minst för hans och hans familjs skull. Ett otroligt jobb från en man vi trodde var nära döden och nu står han här och kan vara med och fira det. Det är verkligen svårt att prata om, säger Midtjyllands tränare Thomas Thomasberg i en intervju med danska Discovery plus enligt Sportbladet.

I ett inlägg på Twitter skriver Midtjylland:

ANNONS

”Detta betyder mer än något annat”

LÄS MER:Kristoffer Olsson har fått tillbaka motorik och talförmågan

ANNONS