Kristoffer Olsson.
Kristoffer Olsson. Bild: MATHIAS BERGELD

Kristoffer Olsson har fått tillbaka motorik och talförmågan

Den svenske landslagsspelaren Kristoffer Olsson blev tidigare i år akut inlagd på sjukhus och har vårdats i respirator.
Nu meddelar hans klubb FC Midtjylland att han kan äta själv och fått tillbaka talförmågan.
– Hans positiva attityd, kämpaglöd och outtröttliga vilja att vinna är en inspiration för oss alla, säger klubbens vd Claus Steinlein.

ANNONS
|

Det var den 20 februari som Kristoffer Olsson, 28, förlorade medvetandet i sitt hem. Han vårdades sedan flera veckor i respirator på Århus universitetssjukhus. Han hade drabbats av flera små blodproppar i hjärnan.

Han har sedan dess lämnat sjukhuset och får sedan ungefär en månad tillbaka vård på Hammel Neurocenter, som ligger några mil utanför Århus och är specialiserat på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar.

Kan äta själv

Nu kommer FC Midtjylland med en uppdatering kring 28-åringens rehabilitering. Enligt klubben har han gjort betydande framsteg och har fått tillbaka både motorisk funktion och sin talförmåga. Han tränar enligt klubben på att gå och han kan också äta själv.

ANNONS

– Det är hisnande att bevittna Kristoffers kamp mot sjukdomen. Hans positiva attityd, kämpaglöd och outtröttliga vilja att vinna är en inspiration för oss alla, säger Midtjyllands vd, Claus Steinlein i pressmeddelandet.

Klubben meddelar dock att vissa kognitiva utmaningar kvarstår och att prognosen en full återhämtning fortfarande är osäker. Han kommer att fortsätta sin rehabilitering på Hammel Neurocenter.

– Vi är glada för Kristoffers skull och hoppas på fortsatta framsteg, säger landslagschef Stefan Pettersson i på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Olsson kommer från Norrköping och har spelat 47 landskamper för Sverige. Han är inne på sin andra sejour i danska Midtjylland, som han återvände till 2022.

LÄS MER:Kristoffer Olsson vårdas inte längre i respirator – har lämnat intensivvården

ANNONS