Kevin Yakob lämnar IFK Göteborg

Kevin Yakob lämnar IFK Göteborg. Mittfältaren är klar för danska Århus, det meddelar Blåvitt på fredagen.
– Vi hade gärna sett att Kevin fortsatte hos oss. Vi har erbjudit honom ett bra avtal men Kevin vill gå till Århus, säger Håkan Mild till klubbens hemsida.

ANNONS
|

På fredagen meddelade IFK Göteborg först att Alexander Jallow lämnar. Nu kommer beskedet att även Kevin Yakob lämnar klubben.

Efter 36 allsvenska matcher och sex mål för Blåvitt lämnar 21-åringen för spel i Danmark. Flytten går till Århus i danska högstaligan.

IFK Göteborg hade dock gärna haft kvar mittfältaren.

– Vi hade gärna sett att Kevin fortsatte hos oss. Vi har erbjudit honom ett bra avtal men Kevin vill gå till Århus. Vi önskar honom lycka till och tackar för åren hos oss, både som junior och i A-laget, säger klubbdirektör Håkan Mild till IFK Göteborgs hemsida.

Yakob har den här säsongen spelat i 15 av IFK Göteborgs 19 matcher och gjort fyra mål, med det ligger han tvåa i den interna skytteligan bakom Marcus Berg.

ANNONS

Enligt GT får IFK Göteborg runt två miljoner kronor för Yakob vars kontrakt med klubben sträckte sig till efter säsongen. Blåvitt ska också ha förhandlat in en vidareförsäljningsklausul på runt 15 procent.

”Har varit en ära”

Kevin Yakob själv säger till hemsidan:

– Det har varit en ära att spela för klubben jag växte upp med och som jag har varit supporter till sedan jag var barn. Det betyder mycket för mig, som har gått genom de egna leden i akademin. Jag vill tacka alla supportrar, spelare, ledare och alla andra som jobbar för Blåvitt för den här tiden.

Århus spelar under fredagskvällen ligamatch mot Horsens och värvningen av Yakob presenterades i halvtidspausen. Yakobs kontrakt med klubben är skrivet till och med 2027.

– Kevin är en spännande ung spelare med ett fint öga för spelet. Han är en målskytt, han är fysiskt stark för sin ålder och en kreativ mittfältare som gjort bra ifrån sig för IFK under en längre tid där han bidragit med mål och assist, säger Århus sportchef Stig Inge Bjørnebye till klubbens hemsida.

Yakob spelade i IFK Göteborgs akademi som junior men återvände som senior från BK Häcken 2021.

LÄS MER:Alexander Jallow klar för Brescia

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS