Alexander Jallow klar för Brescia

Alexander Jallow lämnar IFK Göteborg för spel i Serie B. Det meddelar klubben på sin hemsida. ”Jag kommer att ta med mig många fina minnen”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Det har knappast varit någon hemlighet. Först kunde Sportbladet berätta att Brescia visat intresse för IFK Göteborgs högerback, Jallow. Sportbladet rapporterade sedan att den italienska klubben var beredd att betala fem miljoner, plus ytterligare två i bonusar, för att säkra hans tjänster.

Under torsdagen uppgav italiensk media att en överenskommelse var nådd. Jallow deltog inte heller under Blåvitts träning samma dag, men tränare Mikael Stahre var fåordig kring anledningen bakom.

”Han tränar inte i dag”, var allt som sades.

Meddelar sitt farväl

Jallow tog farväl till lagkamraterna på fredagen.

"Stort tack till alla spelare, ledare och supportrar som alltid har stöttat mig under min tid i Blåvitt. Det har betytt extremt mycket, speciellt i de svåra stunderna. Att kliva in på ett fullsatt Ullevi gav mig rysningar varje gång och är någonting jag verkligen kommer sakna att göra. Det har varit en stor ära att bära den Blåvita tröjan och representera IFK Göteborg. Jag kommer att ta med mig många fina minnen som jag aldrig kommer glömma", skriver han på Instagram.

ANNONS

Nu står det klart att övergången blir av. Det meddelar Blåvitt på sin hemsida.

– Vi har haft en intensiv dialog med Brescia de senaste dagarna, och efter att våra förhandlingar är i mål är vi nöjda med affären. “Alex” har utvecklats mycket hos oss och vi önskar honom lycka till, säger klubbdirektör Håkan Mild i pressmeddelandet.

Jallow kom till Blåvitt från Jönköpings Södra inför säsongen 2020. Innan dess spelade han i Avesta AIK och IK Brage.

LÄS MER:Kevin Yakob lämnar IFK Göteborg

LÄS MER:Erik Sorga berättar om situationen i IFK Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS