Kevin Yakob, 20, tillbaka i IFK Göteborg – efter åtta år

Han har tränat med laget och nu är det klart: Kevin Yakob återvänder till IFK Göteborg.
– Jag kände direkt när jag fick erbjudandet att det var det bästa steget för mig att ta, säger han.

ANNONS
|

När IFK Göteborg startade upp träningen efter nyår fanns Kevin Yakob, som senast tillhörde BK Häcken, med.

– Jag fick reda på att de gärna ville ha över och känna på mig. Och ge mig en chans att känna på hur det är här. Lära känna varandra och se vart det leder till, sa Yakob då.

LÄS MER: Blåvitts nyförvärv om kritiken: ”Ser det annorlunda”

Nu är det klart: Den 20-årige mittfältaren ansluter till klubben. Talangen har skrivit ett tvåårskontrakt med Blåvitt.

– Jag är otroligt glad att vara här och ser fram emot de här två åren, säger han.

ANNONS

Yakob startade sin fotbollskarriär i Assyriska BK och gick vidare till IFK Göteborg efter två år. Som tolvåring bytte han till Angered FC som numer heter Angered MBIK. Därifrån tog han 2015 klivet till BK Häcken, först i U19-laget, de sista två åren i A-truppen. Under delar fjolåret var han utlånad till Utsiktens BK men efter åtta år återvänder alltså 20-åringen till IFK Göteborg.

Hyllas av nye tränaren

Tränare Roland Nilsson hyllar sitt nyförvärv:

– Han har gjort det bra. Han har visat att han vill det här. Jag har haft förmånen att ha haft honom när han var yngre. Han var med i Future-landslaget och på våra läger. Det är en spännande spelare med bra teknik och en härlig fotbollshjärna.

Sedan tidigare har målvakten Ole Söderberg, mittbacken Calle Johansson och anfallaren Kolbeinn Sigthorsson anslutit till IFK Göteborg inför säsongen 2021. Nu har klubben skrivit på med en mittfältare också.

LÄS MER: IFK värvar islänning – kom från AIK

– Han kan spela på en kant, han kan spela i mitten. Även lite djupare ner. Han kan spela på flera position, men hans styrka ligger i det offensiva spelet. Duktig på att hitta bra passningar och på att kunna komma till avslut. Framförallt att kunna bryta linjer och ta sig framåt, säger Roland Nilsson.

ANNONS

Kevin Yakob har haft Roland Nilsson som tränare förr, på en samling med U15-landslaget.

Hade otur med skador i Häcken

– När jag var med i landslaget och hade ”Rolle” där spelade jag lite längre ned i planen som vanlig mittfältare. Främst gillar jag att spela som tio, men kan även spela på ytterpositionerna, säger Kevin Yakob.

Tiden i Häckens A-lag beskriver han som aningen hackig.

– Jag hade otur med skador. Då är det svårt att få ut maximalt. Det var väl främst det. Det var en bra tid. Jag är tacksam för det jag fick där.

Efter Emil Holms flytt till Danmark finns ingen lagkamrat från tiden i IFK:s 2000-lag kvar i A-truppen. Han tror på en bra säsong för sin nygamla klubb.

– Jag har bara fått positiva intryck. Det är en hungrig grupp och klubb. Uppifrån och ned. Jag tror verkligen att det kan bli bra säsong, säger IFK:s nyförvärv.

LÄS MER: Kopplingen som kan ha avgjort IFK:s tränarval

ANNONS