Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

IFK Göteborg värvar Kolbeinn Sigthorsson

IFK Göteborgs presenterar en värvningsbomb: Tidigare AIK-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson är klubbens nya anfallare.
– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt, säger 30-åringen till klubbens hemsida.

IFK Göteborg fyller på truppen. Sedan den allsvenska säsongen 2020 tog slut har klubben släppt flera spelare och tagit in målvakten Ole Söderberg och mittbacken Calle Johansson.

Nu har klubben hittat en ny forward. Den isländska landslagsstjärnan och tidigare AIK-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson är klar för klubben.

– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt. Jag har alltid känt till klubben och det känns spännande att bli en del av den nu. Jag hoppas komma in med en positiv energi och egenskaper som hjälper laget direkt, säger 30-åringen till klubbens hemsida.

Sigthorsson senaste klubbadress är AIK. Där gjorde han förra säsongen noll mål på 18 matcher. Speltiden var knaper – i konkurrens med bland andra Henok Goitom och Paulos Abraham startade islänningen bara fem matcher under fjolårssäsongen. Tidigare har han representerat klubbar som AZ Alkmaar, Nantes och Galatasaray.

LÄS MER: Kopplingen som kan ha avgjort IFK Göteborgs tränarval

I det isländska landslaget har han gjort 26 mål på 59 landskamper. Han gjorde det avgörande 2–1-målet när Island slog ut England i åttondelsfinalen i EM 2016.

Kontrakt på ett år

Kontraktet med IFK Göteborg är skrivet på ett år. Tränare Roland Nilsson ser intressanta egenskaper hos värvningen.

– Jag ser Kolbeinn som en stark bollhållare som samtidigt är väldigt löpvillig, hårt arbetande och bra i kombinationsspelet över hela planen. Han gillar att vara inne i straffområdet och han älskar att göra mål. Det är viktiga egenskaper som gör honom väldigt intressant. Dessutom har han stor internationell erfarenhet som kommer att tillföra en hel del till vår grupp.

Kolbeinn Sigthorsson ansluter till IFK Göteborg på onsdagen.

– Jag gillar det jag har sett av Kamratgården och av de personer jag har träffat hittills. Nu ser jag mest fram emot att träffa och lära känna mina nya lagkamrater.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

LÄS MER: IFK Göteborg var intresserat av ett samarbete med Göteborg FC

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.