Japanska turister slängdes ut från Bundesligamatch – av rädsla för coronavirus

Matchen mellan RB Leipzig och Bayer Leverkusen började med ett tifo från hemmafansen med kärlek- och fredssymboler och fortsatte med att en speaker talade mot rasism och diskriminering. Kort därefter slängdes 20 japanska turister ut från arenan – av rädsla för coronaviruset.

ANNONS
|

Coronaviruset sprider skräck över Europa och idrotten är inget undantag. I Tyskland tog sig rädslan för viruset otrevliga former under Bundesliga-matchen mellan Leipzig och Leverkusen.

Flera tyska medier skriver på måndagen om hur japanska turister slängdes ut från arenan. En twitteranvändare skriver enligt Bild om sina upplevelser:

"Efter att matchen börjat berättade en säkerhetsvakt på Red Bull Arena för mig att jag kunde vara infekterad av coronaviruset eftersom jag är japan. Jag slängdes ut inom de första tio minuterna av matchen"

LÄS MER:Gothia cup lugna trots virus-oro: "Inte första gången"

Enligt tyska medier ska en grupp på totalt 20 japanska fotbollsturister ha tvingats lämna stadion under söndagens toppmöte. Under måndagen kommenterade RB Leipzig händelsen på sin hemsida.

ANNONS

"Vi vill be om ursäkt för det här misstaget. Vi vill ber om ursäkt för vad som har hänt och försöker redan kontakta de berörda personerna och bjuda in dem till nästa hemmamatch."

Sedan tidigare har ett antal matcher i italienska Serie A spelats inför tomma läktare på grund av viruset. Flera matcher har skjutits upp av samma anledning – bland annat fick Samuel Gustafson åka timmar i buss utan att få spela för sitt Cremonese.

LÄS MER:Samuel Gustafson mitt i coronavirusets Italien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS