Janne Anderssons svar på Zlatans utspel: ”Påverkar mig ingenting”

Efter bänkningen av Dejan Kulusevski gick Zlatan Ibrahimovic till hård attack mot Janne Andersson. Nu svarar Janne Andersson på utspelet.
– Mig påverkar det ingenting, säger han på landslagets presskonferens under söndagen.

ANNONS
|

Sverige förlorade med 1-0 mot Frankrike i Nations League-premiären på lördagen.

Det stora snackisen efter matchen handlade om Dejan Kulusevski. Talangen kom in med 20 minuter kvar av matchen och var efteråt besviken över att han inte fick mer speltid utan fick inleda på bänken.

– Jag tycker det var konstigt, men det är bara att acceptera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sa han till TV4 efter matchen.

Även Zlatan Ibrahimovic har kommenterat situationen.

Storstjärnan, som sedan 2016 inte spelar i landslaget skrev på söndagsförmiddagen på Twitter:

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”.

ANNONS

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovics attack på Janne Andersson

”Gör så gott jag kan”

På söndagseftermiddagen tog Janne Andersson plats på podiet för presskonferens inför tisdagens match mot Portugal. Och givetvis fick förbundskaptenen frågor om Zlatans utspel.

– Om vi börjar med Dejan så har vi snackat idag och jag har inga problem med kärnan i det han sa. Han var besviken och det är den inställningen man ska ha som spelare. Sen kanske han använde något lite för starkt ord i sammantaget men det är inget konstigt och vi har snackat ihop oss idag. Han har insett att han kanske uttryckte sig lite för kraftigt.

Han fortsätter:

– I övrigt vad folk tycker om mig och annat så får jag stå ut med det som förbundskapten. Vi som jobbar närmst tillsammans tar våra beslut ihop oh vi är trygga i den processen. Sen finns det synpunkter runt omkring och det får jag leva med. Alla får ha sin uppfattning och det har jag inga problem med, säger han.

Hur påverkar Zlatans inlägg dig och spelarna?

– Mig påverkar det ingenting. Alla får tycka och tänka och jag visste att folk skulle tycka och tänka när jag tog det här jobbet. Vem som tycker och tänker är inte intressant. Folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan.

ANNONS

Riktat kritik tidigare

Zlatan Ibrahimovic har tidigare riktat kritik mot Janne Andersson för att ha för få spelare med utländsk bakgrund i landslagets. Frågan kom upp även på söndagens presskonferens.

– Jag tar ut laget utifrån de spelare som har bäst möjlighet att vinna matchen. Vi håller på med världens största idrott och att det finns ett stort engagemang kring det vi gör är jätteroligt. Alla har rätt till sin uppfattning men blanda inte in några konstigheter bara, då blir jag lite irriterad.

Han fortsätter:

– Pratar vi konkret vilka som ska spela har jag inte en tanke överhuvudtaget på det. Jag måste ta ut de bästa laget, jag tittar inte på var de är födda eller var deras föräldrar kommer ifrån. Jag tycker att det är enormt tråkigt att behöva prata om den här frågan för folk som känner mig vet vilka värderingar jag har. Det handlar om att alla ska ha samma möjligheter, och ju mer olikheter desto bättre dynamik får vi i laget. Men jag ser det inte på det där sättet, jag ser dem som fotbollsspelare.

LÄS MER:Ronaldo kan missa Sverigematchen

ANNONS