Zlatan Ibrahimovics attack på Janne Andersson

Dejan Kulusevski startade på bänken i gårdagens match mot Frankrike. Det har fått Zlatan Ibrahimovic att se rött och gå till frontalangrepp mot förbundskapten Janne Andersson. ”Vilket jävla skämt”, skriver han på Twitter.
– Det här är så låg nivå, kontrar landslagschefen Stefan Pettersson.

ANNONS
|

Det svenska stjärnskottet Dejan Kulusevski har stått för ett genombrott modell större i år.

För sitt Parma har 20-åringen stått för 10 mål och 8 assist under säsongen. En säsong som gett honom ett långtidskontrakt med storklubben Juventus från och med i höst.

Zlatans nya attack på Janne Andersson

När Sverige i går kväll inledde Nations League-spelet hemma mot Frankrike fanns emellertid Kulusevski inte med i startelvan. Kulusevski hoppade in med tjugo minuter kvar och riktade efteråt en besviken salva mot ledningen.

– Jag tycker det är konstigt. Men man får respektera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sade Kulusevski till TV4 efter matchen.

LÄS MER:Missnöjd Kulusevski bänkad: "Blev chockad"

Nu har den svenska superstjärnan Zlatan Ibrahimovic reagerat och han är inte nöjd med förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skriver Ibrahimovic på Twitter.

Landslagschefen Stefan Pettersson reagerar på Ibrahimovics utspel.

– Det här är så låg nivå så jag vill inte ens kommentera det, säger han till Fotbollskanalen.

Även Lars-Christer Olsson, 2:e vice ordförande i Svenska fotbollförbundets styrelse, kommenterar utspelet för kanalen:

– Jag tycker inte att han ska lägga sig i det här helt enkelt. Han är för långt ifrån för att den kommentaren ska ha någon betydelse. Zlatan är, för mig, ingen auktoritet i förhållande till svensk fotboll.

Svensk ilska: ”Så låg nivå”

Det är inte första gången Zlatan Ibrahimovic riktar sin udd mot Andersson.

I en lång intervju med Expressen 2019 kritiserade Ibrahimovic förbundskaptenen för att haft för få spelare med utländsk bakgrund med i landslagstruppen.

– Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med? Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sade han då.

ANNONS