Janne Anderssons hyllning av Sveriges EM-bas

Planen var en EM-bas i Dublin. På grund av den pågående pandemin laddar landslaget istället på Hisingen och Gothia Park Arena. Nu berömmer den svenske förbundskaptenen anläggningen.
– Förutsättningarna är jättebra. Det är ett av skälen att vi ville komma hit, säger Janne Andersson.

ANNONS
|

När det stod klart att Sverige hade kvalificerat sig för fotbolls-EM och lottats i samma grupp som Spanien, Slovakien och Polen tog det inte lång tid innan Svenska Fotbollförbundet bestämde sig för att förlägga baslägret under mästerskapet på Irland.

När coronapandemin sedan senarelade EM-slutspelet ett år och Uefa krävde garantier för en viss mängd publik på matcher kastade Dublin in handduken.

Inga matcher kunde spelas på den gröna ön – och därmed föll den svenska lägerplanen.

LÄS MER:Landslaget har sin EM-bas i Göteborg – hyr hela hotellet

Helhetsbetyget påverkas av pandemin

Efter en tids betänketid föll valet istället på Göteborg, Hisingen och BK Häckens anläggning Gothia Park Arena som träningsbas och Sankt Jörgen Park Hotell som logement.

ANNONS

Efter att ha tränat två pass på Gothia Parks naturgräs var Janne Andersson under onsdagens presskonferens redo för ett omdöme.

Det blev ömsom vin, ömsom vatten. Helhetsbetyget påverkades såklart också av de två covid-19-fall som har drabbat den svenska EM-truppen.

– Förutsättningarna är jättebra. Det är ett av skälen att vi ville komma hit. Sedan blir det ju inte så som det skulle blivit, med Players Lounge och så vidare – där spelarna kan umgås och hänga på det sättet, säger Janne Andersson.

LÄS MER:Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

”Jämför du med Båstad är det inte lika bra”

De nya striktare förhållningsreglerna göra att spelarna umgås i mindre grupper och mer utomhus.

– Det blir inte samma grej av det, man är mer bunden och blir mer isolerad på det sättet. Det gör att det inte är lika bra som det hade varit annars. Men vi är väldigt nöjda med att vi valde det här stället. Det är bra, säger den svenska förbundskapten.

Vad säger du om träningsplanen?

– Ja, alltså, jämfört med Friends är den fantastisk. Jämför du med Båstad så är det inte lika bra, men dugligt bra för att det ska fungera för oss.

ANNONS