Janne Andersson ryktas bli förbundskapten för Lettland

Janne Andersson lämnade det svenska fotbollslandslaget efter sju år. Nu uppger Expressen att 61-åringen snart kan ha ett nytt jobb – som förbundskapten för Lettland.

ANNONS
|

Tidningen skriver att Andersson är en av flera huvudkandidater till jobbet.

Expressen har dock inga uppgifter om hur Janne ställer sig till det potentiella förbundskaptensjobbet, därtill skriver tidningen att det inte finns något påskrivet kontrakt men att det inom de närmsta veckorna kommer att utkristallisera sig om tränaren blir Lettlands nye förbundskapten.

Förutom Andersson rapporteras det om att Italiens förre U21-landslagstränare, Paolo Nicolato, är aktuell. Det är även Hajduk Splits tränare, Valdas Dambrauskas.

Expressen rapporterar att Lettlands förbundsordförande Vadim Lashenko bekräftat för sajten Sportacentrs.com att de tittar på flera utländska tränare.

– Vi har fyra utländska kandidater som vi förhandlar med. Jag har stor respekt för Valdas men de signaler vi har fått är att han vill fortsätta som klubblagstränare, säger Lashenko till sajten.

ANNONS

Janne Andersson blev svensk förbundskapten 2016. Han tog landslaget till fotbolls-VM 2018 där Sverige åkte ut i kvartsfinal. Han lyckades även med bedriften att gå vidare från gruppspelet i EM 2020 (spelades 2021 på grund av pandemin) men efter europamästerskapet har framgångarna uteblivit. När Sverige sedan inte lyckades kvalicifiera sig för VM 2022 och EM 2024 beslutade SvFF att inte förlänga Anderssons kontrakt.

Hans sista match var mot Estland i november 2023. En match som Sverige vann med 2–0.

LÄS MER:Uppgifter: Jens Gustafsson kan bli förbundskapten

LÄS MER:”Svennis” drabbad av cancer

ANNONS