Isaac Kiese Thelin överklagar bengaldomen

GP kunde i januari rapportera att Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin bötfällts för sitt firande efter SM-guldet i höstas.
Nu skriver Sportbladet att anfallaren överklagar beslutet till Riksidrottsnämnden.
”DN (disciplinnämnden) har inte funderat på vilka skadeverkningar som hade kunnat inträffa om Isaac inte tagit emot den brinnande bengalen”, skriver spelarens advokat i överklagan.

ANNONS
|

I januari kunde GP rapportera att Malmö FF:s anfallsstjärna Isaac Kiese Thelin, 31, ska betala böter efter att han firat med en brinnande bengal på arenan efter lagets SM-guld i höstas. Han dömdes att betala 10 000 kronor i böter för händelsen.

”Isaac Kiese Thelin är en tongivande spelare i Allsvenskan, tillika vinnare av Allsvenskan, med möjlighet att påverka supportrarna och deras beteende. Genom att ta emot en brinnande bengal i samband med den allsvenska finalen anser Disciplinnämnden att Isaac Kiese Thelin har uppträtt på ett sådant sätt att idrottens anseende därav skadats eller uppenbarligen kunnat skadas därav”, skrev disciplinnämnden i sin dom.

ANNONS

Nu skriver Sportbladet att Kiese Thelin via sin advokat överklagat disciplinnämndens dom till Riksidrottsnämnden, RIN.

”DN har inte i sitt beslut förklarat på vilket sätt Isaacs agerande påverkat supportrar och deras beteende”, skriver advokat Abraham Zeito i överklagan.

Zeito menar vidare att Kiese Thelin genom att ha tagit bengalen avvärjt en värre situation, som hade kunnat uppstå om han inte tagit emot den.

”DN har inte funderat på vilka skadeverkningar som hade kunnat inträffa om Isaac inte tagit emot den brinnande bengalen”, skriver han.

Utreds av polis

Han fortsätter:

”Frågorna som måste ställas är således vad som är viktigast i en farlig, svårkontrollerad och hastig situation? Är det att avvärja skador på person eller att fundera på idrottens anseende?”.

Isaac Kiese Thelin utreds även av polis för händelsen. Även MFF-mittfältaren Mahamé Siby bötfälles med 20 000 kronor av disciplinnämnden och även han utreds av polis, för att han maskerade sig under guldfirandet. Båda spelarna utreds för brott mot ordningslagen.

LÄS MER:Isaac Kiese Thelin straffas – firade guldet med bengal

LÄS MER:Polischef rasar mot bengalerna på Idrottsgalan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS