IFK Göteborgs mardröm fortsätter – förlorade mot Mjällby

IFK Göteborgs blytunga start på säsongen fortsätter.
Detta sedan Blåvitt förlorat mot Mjällby på Gamla Ullevi – efter ett drömmål på cykelspark i den andra halvleken.
– Det är vår sämsta match hittills, säger Blåvitt-tränaren William Lundin.

ANNONS
|

Kvalplats nedåt, sju poäng och endast en seger på tio matcher. Det var IFK Göteborgs facit inför den hyperviktiga matchen mot Mjällby på ett soldränkt och välfyllt Gamla Ullevi.

När matchen väl var igång hann den knappt starta innan Blåvitt drabbades av en ny tung skada. Nyligen gick lagets bästa spelare under våren, Sebastian Ohlsson, sönder och missar en längre period.

Nu var det den andra högerspringaren, Emil Salomonsson, som skrek ut sin smärta och höll sig för axeln efter en duell med Otto Rosengren. Högerbacken tvingades byta direkt, vilket betydde att Sebastian Eriksson fick kliva in på mittfältet och Anders Trondsen ner som högerback.

ANNONS

Trög och intetsägande första halvlek

Den första halvleken gick i ett tydligt mönster från start till mål. Chansfattigt, trögt och idélöst. Det resulterade endast i två målchanser under de första 45 minuterna.

Med knappt 20 minuter spelade kunde Gustaf Norlin komma loss på sin vänsterkant i en sällsynt framstöt – och spela in en vass boll centralt framför mål. Marcus Berg var närmst, men kom inte rätt till bollen som i stället rann igenom straffområdet.

Knappt tio minuter senare fick Otto Rosengren ett bra läge efter en Mjällby-kontring. Men avslutet en bit in i straffområdet ut till höger var närmre Gamla Ullevis övre etage än målet.

– Det är ”vacation-fotboll” som jag kallar det. Det går lite sakta och är lite småfel här och där. Vi måste steppa upp, säger Anders Trondsen till Discovery i paus.

– Vi blir stående och tittar på lite för mycket och hjälper inte varandra så mycket som vi borde göra. Vi måste vilja ha bollen för då kommer vi kunna spela oss ur mycket oftare.

Adam Ståhl cyklade in segern till Mjällby

IFK Göteborg öppnade den andra halvleken piggare och skapade omedelbart en intressant målchans där Anders Trondsens skott gick halvmetern över mål utifrån.

Minuterna senare tog sig Linus Carlstrand loss på kanten och spelade in snett-inåt-bakåt till Elias Hagen som avlossade hårt, men Noel Törnqvist kunde riva av en vass benparad och rädda.

ANNONS

Mjällby spelade upp sig med tiden och fick efter 58 minuter ett inläggsläge på frispark. Efter ett par nickdueller – där Hagen slutligen var sist på bollen – kunde Adam Ståhl hoppa upp och cykelsparka in ledningsmålet för bortalaget. Oerhört vackert.

Det blåvita mörkret skulle däremot inte stanna där. För bara minuter efter målet satte sig Anders Trondsen ner och tog sig för benet. Den vikarierande högerbacken tvingades även han byta med 25 minuter kvar och ersattes av Suleiman Abdullahi.

Trots mycket boll och ett tungt tryck från läktarna hade Blåvitt förtvivlat svårt att komma till målchanser under matchens slutskede. Skärpan fanns inte där – och inte heller kvaliteten när den väl behövdes. Bäst chans fick Norlin på övertid, men avslutet blev för tamt och Törnqvist fångade i famnen.

Det resulterade i en ny, blytung förlust (0–1) för IFK Göteborg som fortsatt placerar sig i allsvenskans bottenträsk.

Efter slutsignal vädrade publiken på Gamla Ullevi sitt missnöje och buade ut de blåvita spelarna.

– Vi är givetvis extremt besvikna. Det är vår sämsta match hittills, säger Blåvitt-tränaren William Lundin.

IFK Göteborg har en match kvar innan uppehållet, mot Sirius nästa söndag.

– Vi har en match kvar, vi måste samla ihop oss. Det var en tung smäll för oss det här. Vi behöver rannsaka oss både från spelar- och tränarhåll, säger Lundin.

ANNONS

Så startade IFK göteborg mot Mjällby (4–2–3–1)

Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Johan Bångsbo, Oscar Wendt – Adam Carlén, Anders Trondsen – Linus Carlstrand, Elias Hagen, Gustaf Norlin – Marcus Berg.

LÄS MER:Sebastian Erikssons raseriutbrott efter IFK Göteborgs förlust

LÄS MER:IFK Göteborgs mardröm: Emil Salomonsson ut skadad direkt

LÄS MER:Ödesmatcher väntar för Blåvitt: ”Otroligt viktiga matcher”

LÄS MER:Uppgifter: IFK Göteborg intresserade av Victor Edvardsen

LÄS MER:Ilska och besvikelse i IFK Göteborg efter derbyförlusten

ANNONS