Ödesmatcher väntar för Blåvitt: ”Otroligt viktiga matcher”

Två matcher kvar av vårsäsongen, Mjällby och Sirius för IFK Göteborg. Ett IFK Göteborg som är i enormt behov av segrar för att ta sig bort från tabellens bottenträsk.
– Det spelar ingen roll vad du gör om du inte vinner, säger Gustav Svensson.

ANNONS
|

Tio matcher har spelats. Då toppar Malmö och Elfsborg serien med sina 25 poäng. För IFK Göteborg har det dock inte gått lika bra. Inte ens i närheten faktiskt då laget fortfarande bara vunnit en (!) enda match.

Det har även blivit fyra kryss.

Sju poäng.

En kvalplats efter första tredjedelen av säsongen.

Ett svagt facit, givetvis.

– Jag tycker ju att självförtroendet ändå finns där hos oss. Det känns faktiskt som att truppen mår ganska bra. Det känns som vi har en väldigt stor support inom laget men även runtomkring, säger Gustav Svensson och glider över på fansens stöd.

ANNONS

– Jag är inte förvånad att de stöttar men tacksam, absolut. Jag vet att det är väldigt många som brinner och bryr sig om IFK Göteborg och det gör vi på planen också. Jag tycker att det syns att vi verkligen försöker.

Nu väntar två matcher till innan det blir sommarlov och uppehåll för spelarna i IFK Göteborg och dess konkurrenter. Då är det först Mjällby hemma på Gamla Ullevi innan det blir bortaresa till Sirius.

Två viktiga matcher.

Två matcher där segrar kan ge lite skjuts i tabellen och andrum inför uppehållet som stundar. Antingen kan man klättra uppåt och pusta ut eller så kan det bli sommarlov på nedflyttningsplats.

– Det känns som att den här våren gått otroligt snabbt. Vi har ju inte fått de resultat vi hade velat men nu är det två matcher kvar. Två otroligt viktiga matcher. Vi är i stort behov av poäng nu och i det läget där vi är det fattar alla. Samtidigt är jag inte orolig. Vi har varit nära i matcherna om man bortser från matchen mot Häcken. Det hade varit skönt att få det där att väga över lite. Att få känna lite andrum igen och att vi kan jobba lite med självförtroendet och slippa jobba i uppförsbacke hela tiden, säger Gustav Svensson.

ANNONS

Gustav Svensson: ”Den världen vi lever i”

Veteranen har varit med ett bra tag. Han vet att utan segrar, ja, då fortsätter den där uppförsbacken bara och man kommer aldrig över krönet. Men när segrarna väl trillar in då blir det snabbt nedförsbacke istället.

– Det spelar verkligen ingen roll vad du gör om du inte vinner fotbollsmatcher. Det är den världen vi lever i. Jag har varit med länge nu och det är bara att börja vinna matcher för då kommer självförtroendet. Då börjar saker och ting hända på ren automatik och det flyter på ett helt annat sätt. Vi får just nu jobba väldigt hårt för att ens vara nära. Jag ser verkligen framemot att nå dit så att vi får lite mer gratis än vad vi har fått än så länge, säger han.

Resultaten sätter prägel på allt ni gör?

– Ja, så är det ju. Så är det.

För IFK Göteborgs del fortsätter säsongen efter sommarens uppehåll med ett bortamöte mot Halmstad 2 juli.

Fakta: Läget i IFK Göteborg inför mötet med Mjällby

Trolig startelva: Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Johan Bångsbo, Oscar Wendt – Adam Carlén, Anders Trondsen – Linus Carlstrand, Elias Hagen, Gustaf Norlin – Marcus Berg.

Läget i laget: Lucas Kåhed, Abundance Salaou, Hussein Carneil och Sebastian Ohlsson rehabar sina skador och skavanker. Gustav Svensson är tillbaka efter sin avstängning.

LÄS MER:Polisen kritiserar klubbarna – för att inte stänga av supportrar

LÄS MER:Uppgifter: IFK Göteborg intresserade av Victor Edvardsen

LÄS MER:Ilska och besvikelse i IFK Göteborg efter derbyförlusten

ANNONS