Här är svenska fotbollslandslagets nya tröjor

Blågult har blivit blårosa?
Svenska fotbollförbundet har presenterat de nya matchställen för damer och herrar – som har en annorlunda touch, jämfört med tidigare.

ANNONS
|

De svenska matchtröjorna inte på något sätt varit identiska genom tiderna, men under 2000-talet har det kanske främst varit olika varianter av blått och gult som har klätt herr- och damspelarna.

Det är det ändring på nu, till viss del.

Under torsdagen presenterade landslaget sina nya tröjor och då har tillverkaren valt tämligen annorlunda färger, jämfört med tidigare.

Hemmatröjan har den klassiska gula grundfärgen, ackompanjerad av mörkare blåa detaljer. På axlarna, däremot, pryds tröjan av tre ljusblåa, snudd på neonblåa, ränder.

När det kommer till bortastället så har en helt ny färg, i sammanhanget, letat sig in. Tröjorna har en mörkblå grund, med några få gula detaljer, och rosa ränder på axlarna.

ANNONS

Tillverkaren: ”Lekfulla och djärva”

Tröjorna är framtagna av Adidas och i sin presentation beskriver man de nya ställen.

”De nya match-ställen är lekfulla och djärva i sin design, samtidigt som det finns blinkningar från traditionella landspecifika inspirationskällor”, skriver tillverkaren i presentationen.

Under onsdagen presenterade Jon Dahl Tomasson sin första trupp som förbundskapten för det svenska herrlandslaget som spelar sin nästa match mot Portugal, om exakt en vecka.

För damlandslaget är nästa match EM-kvalet mot England, på Wembley, 5 april.

LÄS MER:Nu vet vi vad Jon Dahl Tomasson hatar mest

LÄS MER:Jon Dahl Tomasson presenterar sin första trupp

LÄS MER:Elin Rubensson lämnar BK Häcken

ANNONS