Elin Rubensson lämnar BK Häcken

Stjärnmittfältaren Elin Rubensson lämnar Häcken för USA, meddelar klubben på sin hemsida.
– Jag har haft några av mina absolut bästa fotbollsår i BK Häcken, säger Rubensson i ett uttalande.

ANNONS
|

Elin Rubensson har varit med från start sedan BK Häcken tog över Kopparbergs FC och har skördat stora framgångar på fotbollsplanen såväl inom klubben som i landslaget.

Efter VM-succén i höstas har det spekulerats en del kring att Rubensson skulle vara på väg bort från Häcken, och SVT har tidigare rapporterat att 30-åringen varit nära att skriva på för NWSL-laget Houston Dash.

Vid Häckens möte mot Växjö i svenska cupen förra helgen var Rubensson frånvarande, då hon hade fått tillåtelse att besöka ”en annan klubb”, något hon då inte ville kommentera.

Skadedrabbad vinter

Men nu är det alltså klart att stjärnspelaren kommer att lämna Sverige för den amerikanska klubben, som spelar i USA:s högsta liga. Enligt Houston Dashs hemsida har Rubensson kontrakt över två säsonger, till 2025, med start redan nästa vecka.

ANNONS

– Den resan som vi har gjort tillsammans har varit helt fantastisk för oss spelare, för klubben och för damfotbollen i Sverige. Jag är väldigt tacksam för tiden som jag har haft i BK Häcken, säger hon i ett pressmeddelande.

Under torsdagen bekräftade Houston Dash att även den svenske tränaren Pablo Piñones-Arce, som var med och tog Hammarby till toppen av damallsvenskan, blir klubbens första tekniske direktör, något som SVT tidigare rapporterat.

Sammanlagt har Elin Rubensson gjort 88 matcher under sina tre år i Häcken, med sjutton mål och femton assist.

Rubensson har haft en tuff vinter efter en skada som höll henne från slutstriden i Damallsvenskan. Hon gjorde därefter något enstaka inhopp i svenska cupen men kom tillbaka till avgörandet i Champions League.

I slutet av februari åkte hon på en ny smäll på en träning, vilken höll henne borta från landskamperna mot Bosnien-Hercegovina.

GP söker Elin Rubensson.

LÄS MER:Så ska Häcken sälja dyrare på damsidan

LÄS MER:Elin Rubensson besöker annan klubb: ”Inga kommentarer”

LÄS MER:Bekräftat: Rubensson missar returen

ANNONS