Linda Sembrant är högst på Häckens lista över försvarsspelare.
Linda Sembrant är högst på Häckens lista över försvarsspelare. Bild: CARL SANDIN

Häckens drömvärvning – Linda Sembrant från Juventus

BK Häcken jagar förstärkningar. Överst på listan: Juventus landslagsmittback Linda Sembrant, 33, erfar GP.
– Inga kommentarer, säger Häckens tränare Mats Gren.

ANNONS
|

Det var 28 januari det blev beslutat att Göteborg FC byter namn till BK Häcken FF och 2021 spelar damallsvenskan under svartgul flagg.

Sedan dess har klubben i sin jakt på att få ihop ett slagkraftigt lag värvat serbiskan Milica Miljatovic.

Redan innan namnbytet stod det klart att Lotta Ökvist och Johanna Rytting Kaneryd förstärker truppen, samt att Elma Junttila Nelhage flyttas upp.

LÄS MER: Häckens glädjebesked – tre landslagsspelare tillbaka

Fler spelare behövs.

Jämfört med förra årets trupp har en hel startelva försvunnit. Emma Berglund, Emma Koivisto, Emily Sonnett, Annika Schmidt, Natalia Kuikka, Rebecka Blomqvist, Julia Roddar, Brianne Folds, Hanna Andersson och Vilde Böe Risa ingick samtliga i guldtruppen 2020 – och kommer spela i andra klubbar i år.

ANNONS

Besked om Linda Sembrant inom kort

– Vi är fortfarande lite tunna i hela truppen, framför allt defensivt, sa Mats Gren i fredags och bekräftade samtidgt att klubben planerar att värva tre till fyra spelare.

En av dem är en landslagets och Juventus mittbacksveteran Linda Sembrant. Häckens förhoppning är att hon, som har erbjudits ett långtidskontrakt, kan ansluta redan nu, men är intresserade även om det skulle dröja fram till sommaren, då Sembrants nuvarande kontrakt i Italien löper ut.

– Inga kommentarer, säger Häckens tränare Mats Gren.

Enligt GP:s uppgifter kan det komma ett besked om övergången inom kort. Oavsett utfall är Häckens behov ytterligare två försvarsspelare samt en offensiv kraft.

Linda Sembrant har tillhört det svenska landslaget sedan 2008 och spelat över 100 A-landskamper.

2011 spelade hon en säsong för Göteborg FC innan hon gick vidare till Tyresö, senare Montpellier och sedan 2019 Juventus.

LÄS MER: Hammarlund historisk målskytt för Häcken

ANNONS