Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Pauline Hammarlund gjorde första målet för Häcken dam. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Pauline Hammarlund gjorde första målet för Häcken dam. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Hammarlund historisk målskytt för Häcken

Premiärseger och historisk målskytt. Pauline Hammarlund hade en trevlig första match i den gulsvarta dräkten.
– Häftigt att få göra det första målet, säger hon.

Det blev en 2–1-seger för det gulsvarta laget i den första elitmatchen sedan Kopparbergs/GFC bytte namn till BK Häcken FF. Premiärmålskytt blev Pauline Hammarlund med ett distinkt avslut i den 27:e minuten efter en fin assist från Anna Csiki.

– Hon gjorde det bra på kanten. Vi har pratat om att slå hårda inlägg, då kan det ofta bli någon studs – och den här gången stod jag rätt, säger Hammarlund om målet.

LÄS MER: Sent avgörande gav Häcken premiärseger: ”Skönt att börja så”

När hon placerade in bollen i nät jublade hon förstås, men tänkte inte på det som något mer än ett vanligt mål.

– Nej, det var först i halvlek som jag reagerade på att det var speciellt. Det var någon i omklädningsrummet som sa att det måste vara kul att göra det första målet och då kände jag att det var häftigt.

På väg ut till avspark kände Pauline Hammarlund att det var en match som var något utöver det vanliga. Hon kände sig tvingad att slänga iväg en brasklapp till lagkamraterna:

– ”Förlåt om jag passar till fel lag”, sa jag. Det är ju lite ovant att se medspelarna i de här färgerna. Men det var en häftig känsla och det är kul att få vara med och skriva historia.

Tvingades flytta ner anfallare och mittfältare till försvaret

Det var ett skadeskjutet Häcken som tvingades flytta ner anfallare och mittfältare till försvarspositioner, men ändå tog en meriterande seger mot fjolårsfyran i damallsvenskan och tänkta toppkonkurrenten.

– Det brukar vara tuffa matcher mot Linköping, vi visste att de skulle komma revanschsugna efter att vi slog dem sista matchen i höstas. Det svängde mycket och var många chanser åt varje håll – men en bra förstamatch att få i benen.

Hur viktigt var det att vinna premiärmatchen?

– Man vill alltid vinna matcher men lite extra nu när man får representera Häcken och det är så klart något man vill göra på ett bra sätt från början.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.