Häckens drag inför cupfinalen: Hammarby-ramsor på Bravida arena

Över 15 000 på läktarna på Tele2 arena och Hammarby på andra sidan planen. Det väntar Häcken i cupfinalen på tisdag. Under sista träningen innan avfärd till Stockholm gjorde tränare Robert Vilahamn det han kunde för att förbereda sina spelare på vad som väntar.
– Man ser väl vissa storlag som gjort så utomlands, säger Häcken-tränaren.

ANNONS

Häcken och Hammarby kämpar i toppen av damallsvenskan och på tisdag möts lagen i final i Svenska cupen. Finalen spelas med Hammarby som hemmalag på Tele2 arena och över 15 000 biljetter är sålda till matchen.

Under söndagsförmiddagen gjorde Häcken sista träningen inför avfärd till Stockholm och då strömmade publikljud och Hammarbyramsor från Bravida arenas högtalare.

– Det var absolut lite högtalare med Hammarby-ljud för att få lite känsla redan nu. Det kommer vara lite annan ljudnivå och annan känsla när man kommunicerar på planen. Det var nog högljutt kring Bravida i förmiddags, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

Det var Vilahamns idé att höja volymen och sätta på motståndarnas ramsor på träningen.

ANNONS

– Man ser väl vissa storlag som gjort så utomlands och jag tänkte att det finns inget att förlora på det. Det har nog ingen stor betydelse men alla smågrejer man kan göra för att förbereda spelarna är bra.

Hur reagerade spelarna på det?

– Man märke att det var svårare att kommunicera såklart men det var väldigt fokuserade spelare.

”Mycket mentala förberedelser”

Trots att det är en cupfinal inför storpublik på Tele2 arena som väntar säger Vilahamn att det är först i helgen som man i laget börjat prata om tisdagens match.

– Vi har inte pratat någonting om finalen innan. Vi hade en viktig match i fredags mot Kristianstad, så det var egentligen i dag vi började ta upp det här. Det är mycket taktiskt hur vi ska spela, men vi mötte dem (Hammarby) nyligen så vi har ganska bra koll. Nu gäller det att förbereda inför Tele2, det är en annan konstgräsplan, annan arena och en titel på spel så nu är det mycket mentala förberedelser. Det är inte ofta man får den här typen av matcher så det handlar också om att njuta och ta vara på det.

På måndag morgon åker laget till Stockholm och senare på dagen sker den sista träningen inför finalen, på matcharenan Tele2. Då kommer det inte spelas något ur högtalarna.

ANNONS

– Imorgon är det bara att ta in arena och konstgräset och känslan, ha en bra matchförberedande träning. Det är så vi gör när vi spelar Champions League också, tränar på arenan dagen innan för att känna in miljön, säger Robert Vilahamn.

Både Elin Rubensson och Anna Anvegård missade fredagens match mot Kristianstad på grund av skador men Robert Vilahamn har förhoppningar om att den landslagsmeriterade duon ska kunna vara med i tisdagens cupfinal

– Båda var med och tränade större delen (under söndagen) så det var ett bra tecken, säger han.

LÄS MER:Filippa Curmark blev stor matchhjälte i comebacken

LÄS MER:Häckens förlustfria svit – hela 10 matcher

LÄS MER:Rosa Kafaji i en klass för sig – avgörande i seriefinalen

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS