Häckens förlustfria svit – hela 10 matcher

BK Häcken FF gjorde mål på övertid och vann över Kristianstads DFF.
Det betyder att Hisingslagets förlustfria svit fortsätter.
– Tio raka utan förlust är tack vare att våra spelare lyckas hålla den här nivån som de gör, säger tränaren Robert Vilahamn efter matchen.

|

BK Häcken FF, som toppar den allsvenska tabellen, fick till sist med sig tre poäng efter mötet med Kristianstads DFF. 753 åskådare hade tagit sig till ett soligt Bravida Arena under fredagskvällen för att se drabbningen.

När matchen startade tog Häcken tag i taktpinnen – och behöll greppet. Hisingslaget etablerade spelet på Kristianstads planhalva och skapade flera farliga målchanser, men att fullborda ett mål blev desto svårare.

Bollen räddades på mållinjen

Ett mål från Hisingslaget låg i luften. Clarissa Larisey skapade en av Häckens bästa chanser i den 37:e minuten, men målvakten räddade bollen precis på mållinjen.

Kristianstad, som ligger fyra i den allsvenska tabellen, hade det kämpigt mot Häcken. Motståndarlagets försvarare fick jobba, minst sagt.

– Om man kollar på prestationen är det bra försvarsspel från Kristianstad, vilket gör att det inte går hela vägen för oss. Vi är bra i speluppbyggnaden och kommer fram till deras straffområde, men den sista detaljen löser deras försvarare på ett väldigt bra sätt, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

I andra halvlek var det fortsatt övertag från Häcken. Men i takt med att minuterna passerade fick motståndarna mer utrymme i matchen.

Det resulterade i att Kristianstad var nära att ta ledningen, när Tabitha Michelle Tindell fick till ett skott som vid första anblick såg ut som en riktig fullträff – men bollen gick några centimeter över ribban.

Curmark tillbaka i laget – blev matchhjälte

I den 75:e minuten uppstod jubel på Bravida Arena, när nyckelspelaren Filippa Curmark byttes in på planen. Mittfältaren åkte på en skada i baksida lår precis före den allsvenska premiären, och har sedan dess stått utanför truppen.

Och som hon gjorde det.

I den 94:e och sista minuten gjorde hon 1–0 och blev matchhjälte för sitt lag.

Att matchen slutade 1–0 betyder att Häcken håller i sin förlustfria svit, som nu är uppe i 10 raka matcher.

– Vi har en väldigt fin form just nu. Tio raka utan förlust är tack vare att våra spelare lyckas hålla den här nivån som de gör. Spelarna tar konsekvent steg och tar kontroll på matcherna, säger Robert Vilahamn.

Så startade BK Häcken FF:

(4-2-3-1): Falk – Wijk, Rybrink, Luik, Sandberg – Grant (75’ Curmark), Bergman Lundin – Blakstad, Kafaji, Masaka (62’ Hellekant) – Larisey (88’ Schröder).