Jennifer Falk hade fullt upp framför målet när Häcken mötte Wolfsburg i årets andra träningsmatch. Arkivbild.
Jennifer Falk hade fullt upp framför målet när Häcken mötte Wolfsburg i årets andra träningsmatch. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken besegrat i Wolfsburg – men Jennifer Falk visade toppform

BK Häcken FF åkte till Wolfsburg för att möta den regerande tyska mästaren.
Där blev det tufft, men Jennifer Falk visade toppform genom att bara släppa in en straff.
– Jennifer är en av de bästa målvakterna i världen och det visar hon verkligen i denna matchen, säger tränaren Robert Vilahamn.

ANNONS
|

Ett träningsläger i Marbella ligger runt hörnet för Häcken. Men på väg dit stannade bussen till i Tyskland – i närmare bestämt Wolfsburg, där årets andra träningsmatch väntade.

Häckens första träningsmatch mot Alingsås blev en överlägsen historia som till sist slutade med en 5-0-vinst.

Inför lördagens möte mot Wolfsburg räknade man inte med att samma historia skulle återupprepa sig, då det tyska laget för tillfället toppar tabellen i Bundesliga och sedan innan är landets regerande mästare.

I stället såg man matchen som en rolig utmaning.

– Känslan innan var att alla tyckte det skulle bli kul och utmanande. En träningsmatch utan riktig press för att få bättre koll på hur vi står oss och även jobba på relationerna i laget, säger Jennifer Falk.

ANNONS

Och utmanande blev det.

Wolfsburg tog tag i taktpinnen från start och Häcken hade inte mycket att sätta emot.

Wijk orsakade straffmål

I den 13:e minuten fick Wolfsburg straff efter att Hanna Wijk gått in för hårt i en duell. Målvakten Jennifer Falk chansade på vänster medan Dominique Janssen kyligt rullade in den i högra hörnet.

– Jag tänkte att jag skulle stå kvar så länge som möjligt och sedan gå på magkänslan – som kastade mig åt helt fel håll, vilket var tråkigt, säger Falk om situationen.

Wolfsburg var nära att sätta 2-0 flera gånger, men Falk gjorde en hjälteinsats i mål och lyckades hålla i resultatet halvleken ut.

När andra halvlek drog igång fortsatte matchen på samma spår. Tyskarna hade kontroll över bollinnehavet och gjorde flera avslut på mål – som till Häckens fördel antingen gick utanför, över eller hamnade i tryggt förvar hos Falk, som även i andra halvlek visade formbesked.

– Formen känns bra och just nu känns det riktigt bra. Men innan säsongen drar igång på riktigt hoppas jag kunna utveckla spelet ännu mer och ta fler kliv, säger hon.

Uppskattad är hon även hos tränaren som hyllar henne enormt.

– Hon får det att se så enkelt ut och får till riktigt bra räddningar. Jennifer är en av de bästa målvakterna i världen och det visar hon verkligen i denna matchen, säger Robert Vilahamn.

ANNONS

Många spelare fick chansen

Och precis som i den första träningsmatchen gav Robert Vilahamn många spelare tid på planen. Totalt byttes hela sju spelare in under matchens gång: Sanchez, Johansson, Larsson, Masaka, Hellekant, Yr Zomers och Luik.

Det ledde till att Häcken precis innan slutminuterna var nära till kvittering. Inbytte Yr Zomers vände in mot mål och fick till ett lovande avslut, men bollen stoppades av försvararens ben.

Så här säger tränaren om matchen i sin helhet:

– Det kan inte bli så mycket tuffare tänker jag, men med det sagt står spelarna upp väldigt bra. Vi får försvara en del men gör det jättebra. Man vill aldrig förlora men spelarna visar verkligen vilken otroligt hög nivå de har i sig.

Nästa träningsmatch spelas i Marbella under träningslägret den 2 februari. Då mot det norska laget Vålerenga.

Så startade Häcken:

Falk – Sandberg, Nelhage, Rybrink, Wijk – Bergman Lundin, Rubensson – Larsen, Kafaji, Larissey – Anvegård.

LÄS MER:Häckens kross i första matchen 2023

LÄS MER:Så spelar BK Häcken FF sina matcher under svenska cupen och försäsongen

LÄS MER:Häckens nyförvärv Clarissa Larisey efter första träningen

ANNONS