Häcken gick in i första matchen 2023 men flera nya spelare i startelvan.
Trots ändringarna vann topplaget mot Alingsås med klara 5–0.

|

Efter en svag vår 2022 var hösten starkare och Häcken slutade tvåa i Damallsvenskan. På fredagen drog säsongen 2023 igång på allvar när laget tog emot Elitettan-laget Alingsås IF.

I säsongens första träningsmatch ställde Häcken upp med ett till stora delar nytt lag. Stommen i startelvan bestod av spelare som fanns med under 2022 men i laget fanns också flera nya namn, som nyförvärven Clarissa Larissey och Alexandra Larsson och utvecklingslagets Hanna Lofthammar.

Det var, inte så förvånande, Häcken som förde spelet på Bravida arena och det tog bara 15 minuter innan första målet kom. Efter en fint kombinationsspel från hemmalaget var det till slut Dilja Zomers som petade in bollen till 1–0 för Häcken. Knappt tio minuter senare fick Clarissa Larissey göra sitt första mål i Häcken-tröjan när hon skarvade in 2–0.

Alingsås hade några lägen men inget som blev riktigt farligt och med några minuter till pausvilan kom i stället 3–0 till Häcken genom Anna Anvegård.

En kvart in i andra halvlek tryckte Dilja Zomers in sitt andra mål för kvällen till 4–0. 5–0, vilket också blev slutresultatet, kom på straff genom inhopparen Aisha Masaka.