Julia Roddar och Göteborg FC kan ni se möta Manchester City på gp.se.
Julia Roddar och Göteborg FC kan ni se möta Manchester City på gp.se. Bild: MAXIM THORE

GP sänder Göteborg FC:s möte med Manchester City i Champions League

För andra året i rad kommer det sändas Champions League-fotboll på gp.se. Detta när Göteborg FC går upp mot Manchester City i sextondelsfinal.

ANNONS
|

Guldfirandet är över och nu är det dags att återgå till matchladdning för Göteborg FC. På onsdag spelar laget det första av två möten mot engelska Manchester City i Champions Leagues sextondelsfinal.

LÄS MER: Se höjdpunkterna från Göteborg FC mot U23-landslaget

I fjol sände GP bägge matcher i GFC:s sextondelsfinal mot Bayern München som Göteborg till slut förlorade. Nu är det klart att även årets första match i Champions League, mot Manchester City på Valhalla IP, sänds på gp.se.

– Det är förstås jätteroligt att vi för andra året i rad får möjlighet att visa ett Göteborgslag i den mest prestigefyllda klubbturneringen som finns. Det känns stort, säger Göteborgs-Postens tf sportchef Fredrik Östberg.

ANNONS

– Efter att nära ha bevakat GFC under den här historiska säsongen, som slutade med klubbens första SM-guld, är det förstås glädjande att kunna fortsätta satsa stort på vår bevakning nu när Europa-spelet drar igång.

LÄS MER: Göteborg FC vann i genrepet – målkalas mot U23-landslaget

LÄS MER: Efter första landslagsmålet – nu väntar proffsäventyr för Rebecka Blomqvist

Bra genrep

Manchester City ligger just nu på en fjärdeplats i engelska ligan och var ett av de tuffaste lagen som GFC kunde lottats mot.

– Det rör på sig i en rasande takt när det gäller damfotbollen ute i Europa. De stora drakarna har vaknat och att vi får chansen att ge våra prenumeranter möjligheten att se GFC tampas med en storklubb som Manchester City är fantastiskt, säger Fredrik Östberg.

Göteborg FC genrepade i fredags mot det svenska U23-landslaget. Det blev då vinst med 5–2 med en startelva som till stora delar var utbytt sedan den sista matchen mot Linköping i Damallsvenskan där guldet säkrades. Hur den kommer att se ut på onsdag är ännu oklart men att landslagsspelarna Filippa Curmark, Stina Blackstenius och Julia Zigiotti Olme, som vilades på grund av skadekänning, finns med i truppen och i startelvan är högst sannolik om inget oförutsett händer.

ANNONS
ANNONS