Gianluigi Buffon stängs av efter raseriutbrottet

Gianluigi Buffon ryktas vara på väg till Frankrike och PSG – väl där kommer han dock missa halva Champions League-gruppspelet, det meddelar Uefa.
Anledningen är att han stängts av efter den verbala attacken mot domaren Michael Oliver.

ANNONS
|

Juventus målvaktsveteran såg rött efter att Real Madrid, i 93:e minuten, fått en straff med sig.

Något som fick Gianluigi Buffon att ilskna till och efter att han konfronterat domaren, Michael Oliver, utvisades målvakten med ett direkt rött kort.

Cristiano Ronaldo satte straffen, bakom reserven Wojciech Szczesny, och sköt därmed sitt Madrid till Champions League-finalen.

Buffon sparade han inte på kritiken efter matchen.

– Om du är så cynisk att du dömer straff i 93:e minuten, då är du ett djur och inte en man. Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet, sa Buffon efteråt.

ANNONS

Stängs av

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Gianluigi Buffon lämnar Juventus efter 17 år och nu sägs han vara nära en övergång till Paris Saint-Germain i sommar.

Efter sin attack anmäldes han dock till Uefa för sin attack mot Michael Oliver och nu står det klart att 40-åringen kommer bestraffas med en avstägning.

På sin hemsida meddelar Uefa att Buffon stängs av i tre matcher nästa säsong - därmed missar han halva Champions League-gruppspelet i höst.

ANNONS