GDFF blir damlag i Utsikten BK – ”skönt att få ett avslut”

Utsikten kan numera sälla sig till övriga Göteborgsklubbar som har ett damlag. Det står klart efter ”Kikens” beslut att ta över Göteborgs DFF.
– Det känns som att vi har hittat rätt, det kommer bli en bra fortsättning för verksamheten, säger tränaren och grundaren Tomas Simonsson.

ANNONS
|

Göteborgs DFF sökte upp Gais och föreslog ett samgående, men fick nobben av medlemmarna.

I stället vände föreningen sig till Utsikten, klubben som den senaste säsongen tagit stora kliv i superettan och nyligen var snuddande nära ett allsvenskt avancemang.

Här blev mottagandet en annat. I tisdags togs beslut under ett extrainsatt möte om att Utsikten tar över Göteborgs DFF:s lag och plats i division 2.

Därmed kommer laget spela i Utsiktens matchställ med start säsongen 2024.

– Vi träffades och pratade igenom vad som var möjligt att göra och det kändes jättebra. Det känns skönt att få ett avslut på den här historien, säger Tomas Simonsson om att det blev ett ja från Kiken.

ANNONS

– Utsikten är en växande förening med höga ambitioner så jag tror det kommer vara en jättebra förening för verksamheten.

Tomas Simonsson är grundare och tränare av GDFF.
Tomas Simonsson är grundare och tränare av GDFF. Bild: Martin Holmberg

Vill stärka upp truppen

Men att sammanslagningen med Utsikten skulle vara helt avgörande för föreningens överlevnad låter han vara osagt.

– Vi är en jätteliten förening och i Göteborg försvinner vi i bruset. Det handlar om att vara lite proaktiv och veta var vindarna blåser. Damklubbar som står på ensamma ben har det generellt svårt att hitta tillräckligt med pengar för att driva verksamheten och trenden är så att föreningar vill ha både dam- och herridrott. Så för att hitta resurser behöver man gå samman med en större förening och hitta vägar framåt på det sättet.

GDFF har haft närmare 50 spelare med landslagsmeriter från flick- och seniorlandslag från sex olika nationer och spelade sex år i divison 1. Laget har haft Valhalla IP som hemma-arena sedan 2013, vilket man också kommer fortsätta att ha i Utsiktens regi.

Nu tror Tomas Simonsson att sammanslagningen inte bara innebär en större organisation runt det nuvarande A-laget och tillskott av en juniorverksamhet, utan även en förstärkning av själva truppen.

– Vi kommer säkert försöka stärka upp den på spelarsidan, och få in fler tränare.

ANNONS

Utsiktens sportchef Ingemar Lundin säger att det rådde konsensus bland föreningens medlemmar om att sammanslagningen var det bästa för Utsiktens del.

– Att få in ett damlag underlättar vår flicksatsning. Vi går mot en strävan att på sikt bli en jämlik förening där flickor och pojkar får samma chanser. Det här laget blir ett representationslag för oss som den yngre generationen kan titta på och ta sig upp till.

– Det som var viktigt för oss var att de har logistiken med sig, för det är utmaningarna som vi har med både flick- och pojksatsningarna, att vi behöver utöka träningstimmar och möjliggöra träningsytor.

GP har sökt Utsiktens klubbchef Simon Andersson.

LÄS MER:Utsiktens BK vill ta över GDFF

LÄS MER:Gais startar damlag 2024

LÄS MER:GDFF om Gais-nobben: ”Inte helt oväntat”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS