Utsiktens BK vill ta över GDFF

Gais medlemmar sa nej till att ta över krisande damlaget GDFF.
Nu har Utsiktens BK kallat till ett möte, där en omröstning gällande ett övertagande av division 2-laget står på agendan.

ANNONS
|

Under sensommaren hölls ett extrainsatt möte för alla Gais medlemmar. Föreningen hade tidigare under året erbjudits möjligheterna att ta över det krisande damlaget GDFF, vilket styrelsen var tydligt positiva kring.

Medlemmarna, däremot, var inte lika positivt inställda och under det extrainsatta mötet i september röstade man nej till att ta över GDFF.

– Vi i styrelsen tycker givetvis att det här är tråkigt, men accepterar så klart röstresultatet, sa ordförande Roland Blomstrand då.

Utsiktens BK vill ta över GDFF

Nu har en ny Göteborgsklubb tagit sikte på GDFF. Den här gången är det succélaget Utsiktens BK, som i veckan går in i ett allsvenskt kval, som vill ta över laget.

ANNONS

På sin hemsida har ”Kiken” kallat till ett extra årsmöte 28 november där man kommer lägga fram som förslag att ta över GDFF. Utsikten skriver i ett uttalande att man blev kontaktade av damlaget under hösten för att diskutera ett övertagande.

”Föreningarna träffades och insåg att profilerna och målsättningarna inom föreningarna gick hand i hand. Därför vill nu styrelsen, i samband med ett extra årsmöte, lägga fram förslag om att Utsiktens BK gör ett övertagande av Göteborgs Damfotbollsförening”, skriver man på sin hemsida.

GDFF hotade – av stora föreningarna

GDFF grundades 2012 och gjorde sin första match i seriesammanhang 2013. Men klubben har haft det allt svårare att konkurrera när stora föreningar alltmer har börjat satsa på damlag. Med tiden har GDFF gått från att ha junior- och seniorlag till att endast ha seniorlag.

– Damfotbollen har drivits med relativt små resurser under lång tid. Under den perioden kunde vi hävda oss ganska bra. När de större herrklubbarna kliver in med de resurserna de har blir det svårt att locka spelare, och tidens trend är sån att föreningarna vill vara hela och ha både herr- och damfotboll. Det tror jag blir bra för alla, om man har lite större verksamheter. Det blir mindre sårbart, har GDFF:s tränare och grundare Tomas Simonsson sagt i en tidigare intervju med GP.

ANNONS

GP söker Utsiktens BK:s sportchef Ingemar Lundin för kommentar.

LÄS MER:Gais startar damlag 2024

LÄS MER:GDFF om Gais-nobben: ”Inte helt oväntat”

LÄS MER:Medlemmarna har sagt sitt: GDFF blir inte en del av Gais

ANNONS