Gais segrare i dramatiskt målkalas mot Vasalund

Gais gjorde 3–0 på Vasalund i första halvlek - trots det blev det en nervig avslutning. De grönsvarta lyckades till slut hålla undan och vinna med 4-3.
– Det är närmast panik sista tolv minuterna. Men skitsamma, i det här läget tar man alla poäng man kan få, säger tränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS
|

Gais kom till Skytteholm med endast två vinster på tio seriematcher. Det märktes inte i första halvlek.

De grönsvarta öste på och gick fram till 3-0 efter två mål av Julius Lindberg och ett från Filip Örnblom.

När inhopparen Viktor Alexandersson, som kom in i stället för Jonas Lindberg i halvtid, sköt in 4-1 från nära håll efter en dryg timmes spel såg det ut som att de grönsvarta hade säkrat tre poäng.

– Det känns som att det är klart och vi har kontroll, vi ligger bra i våra positioner och det känns nästan som Vasalund har gett upp. Sen helt plötsligt kommer det ett mål igen och sen är det totalt bombardemang, säger Gais-tränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS

Gais-klacken på läktaren fick se de grönsvarta slita rejält för segern.

LÄS MER:Örgryte tappade tvåmålsledning mot Norrby IF

Dramatisk avslutning

Ekin Bulut tryckte in 2-4 i den 80:e minuten. Bara två minuter senare kom nästa smäll för Gais.

Vasalund skickade upp en långboll som anfallaren Nikola Vlasic tog emot på bröstet. Niklas Andersen och Emin Grozdanic tappade bort Vlasic som sköt in 3-4.

Sedan jagade hemmalaget en kvittering, men Gais försvarade sig bra och höll undan.

– Det var närmast panik de sista tolv minuterna. Men skitsamma, i det här läget tar man alla poäng man kan få, säger Jacobsson, som var väldigt nöjd med första halvlek.

– Den är helt briljant från Gais sida. Det känns det som vi borde ha gjort fem mål, eller till och med sex. Sen en total scenförändring i andra med ett tidigt mål, tyvärr. De är väldigt jobbiga på fasta situationer och när de går väldigt tidigt i djupled med nästa fyra personer centralt. Vi har många matcher där prestationen är bra, men vi har stått som förlorare. Till slut tar det på psyket. Andra halvlek är ett typexempel.

Julius Lindberg: ”Jävligt skönt”

Vinsten betyder att Gais lämnar platsen som nästjumbo.

– Jävligt skönt. Vi låg näst sist innan matchen och nu ligger vi väl tia, jävla sjuk serie, säger tvåmålsskytten Julius Lindberg.

ANNONS

Precis som i hemmamötet, som slutade med en 2-0-vinst för Gais, fick de grönsvarta en drömstart.

I den sjunde minuten tog sig Jonas Lindberg fram på högerkanten och skickade in bollen lågt. Julius Lindberg stötte fram i straffområdet och stötte in 1-0.

– Det är ett inspel från Jonas där jag precis tar mig in framför försvararen med en tå. Han försöker täcka, men jag hann in där med mina små ben, säger Julius Lindberg

Två snabba Gais-mål

Bara fem minuter senare utökade bortalaget.

Adam Egnell skickade in en hörna som hamnade på August Wängbergs panna. Han hittade fram till Filip Örnblom som dök upp framför mål och satte dit 2–0 med skallen.

LÄS MER:Häcken derbysegrare mot IFK Göteborg efter sanslöst drama

Gais gjorde en stark första halvlek och hade bud på ytterligare mål. Wängberg hade ett skott i målställningen och Julius Lindberg var nära att peta in bollen vid ett friläge.

Innan den första halvleken var över kom dock trean. Duktige Jonas Lindberg serverade Julius Lindberg som kyligt sköt in 3–0.

– Den är ganska bra placerad i bortre.

Har du gjort en bättre match den här säsongen?

– Den måste vara i toppen. Det är den bästa.

Jonas Lindberg ut skadad

Jonas Lindberg, som stod för två assist, fick en smäll i första halvlek. Därför byttes han ut mot Viktor Alexandersson.

ANNONS

– Foten är stukad, antar jag. Jag försökte spela vidare, men det gick inte. Den gör ont nu men det ska nog vara lugnt, säger Jonas Lindberg.

Vad säger du om smällen du fick?

– Den är ful, men jag får inget av domarna. Så det är väl ingen idé att kommentera det.

– Han går rakt på foten på mig, jag tycker det är fult. Jag kände direkt att det var något som inte var bra. Vi tog beslut i halvtid att inte spela vidare eftersom det kan bli värre.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS