Häcken derbysegrare mot IFK Göteborg efter sanslöst drama

Det bjöds på stor dramatik på Bravida arena där IFK Göteborg fick en drömstart – innan de föll ihop. Häcken vände och vann efter att Tobias Sana missat en straff i slutminuterna.
– Jag trodde vi skulle förlora med 11–1, säger Mikael Stahre.

ANNONS
|

”Tidiga mål sätter sin prägel på matcherna”, brukar det heta.

I derbyt på Bravida arena var det IFK Göteborg som skulle få en drömstart när Hosam Aiesh slog in ett inlägg som tog på Kristoffer Lunds hand och domaren, Adam Ladebäck, pekade på straffpunkten.

Väl där var Tobias Sana iskall.

Ett mål som såg ut att ge spelarna i IFK Göteborg energi.

Men efter ett par minuter käkade sig Häcken in i matchen och blev bättre och bättre.

LÄS MER:Statistiken avslöjar – så viktig är Erik Friberg för sitt Häcken

Det skulle bli en kvittering när Leo Bengtsson höll sig framme och nickade in bollen bakom Giannis Anestis. Av bara farten kom även 2-1 för Häcken efter att Bernardo Vilar först klarat sig undan en straff bara för att dra på sig en ett par minuter senare.

ANNONS

Där var Alexander Jeremejeff lika iskall som Tobias Sana.

– Vi får en brutalt bra start på matchen. Vi har ju haft dåliga inledningar tidigare och nu får vi en straff och gör det på rätt sätt också. Efter det blir vi alldeles för låga i vårt försvarsspel och vi blir passiva och tappar energi och kraft i det vi gör. Vi ser jävligt sårbara ut och ser ledsna ut och det är ingen vidare egenskap. Vi har ett snack i paus om hur vi ska göra det både taktiskt och mentalt, säger Mikael Stahre.

Efter paus skulle IFK Göteborg dock inte bli bättre.

Snarare raka motsatsen.

För efter 30 sekunder kom Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust helt fria men missade. Det skulle dock inte göra särskilt mycket för Häcken för när Patrik Wålemark fick kliva in från sin kant så satt bollen i bortre krysset.

– Det var på tiden att den satt däruppe! Krysset är ju alltid ledigt så det var bara att sätta dit den, säger Wålemark och fortsätter:

– Jag har tränat extra avslut hela veckan så det var bara att vika in och trycka upp den.

LÄS MER:Första halvan av säsongen – fiasko för IFK Göteborg

Stahres sågning av spelarna: ”Kunde förlorat med 11-1”

Efter den fullträffen hade Häcken bud på fler mål men fick inte in bollen. Istället skulle det bli lite liv i matchen igen när Marcus Berg tryckte in en reducering men närmare än så kom inte IFK Göteborg.

ANNONS

– Vi kommer ut och är abnormt svaga i andra halvlek. Det är en skänk från ovan att de inte lyckas göra mål efter 30 sekunder och vi lyckas ändå sätta oss i skiten. Där och då tror jag att vi ska förlora matchen med 11–1. Men vi mobiliserar ändå lite kraft och gör 3–2 men sett till den totala matchen och de klara målchanserna så är ju Häcken bättre, säger Mikael Stahre.

Det skulle dock bli ett drömläge för en kvittering.

LÄS MER:Alexander Faltsetas om känslorna efter segern och vilda firandet

Sana brände straff i slutet

Men Tobias Sana brände sin andra straff i slutminuterna när han missade mål.

– Det är en god känsla att vinna här och det var en viktig seger för oss. Vi har haft många bortamatcher på sistone så det var skönt att få göra mål hemma nu. Spelarna visade en härlig attityd och det finns mycket att bygga vidare på efter den här matchen, säger Per Mathias Högmo.

LÄS MER:Första halvan av säsongen – en mardröm för Häcken

Lika lycklig som Häcken-tränaren var efter segern var spelarna i laget som kom ut med stora leenden på sina läppar efter matchen.

– Den här segern betyder jättemycket för oss. Vi får självförtroende och så men vi måste fortsätta att ta våra treor. Det var en viktig seger som sagt men alla segrar och alla matcher där det blir tre poäng lika viktigt. Men givetvis var det här extra skönt att vinna nu, säger Patrik Wålemark.

ANNONS

Fakta: Så startade derbylagen

Häcken:

(4-2-3-1) Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Kristoffer Lund (Yannick Adjoumani, 73) – Samuel Gustafson (Erik Friberg, 12), Daleho Irandust (Benié Traore, 73), Gustav Berggren – Patrik Wålemark, Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson (Tobias Heintz, 66).

IFK Göteborg:

(3-5-2) Giannis Anestis – August Erlingmark, Mattias Bjärsmyr, Bernardo Vilar (Sebastian Eriksson, 54) – Hosam Aiesh (Robin Söder, 80), Gustav Svensson, Tobias Sana, Simon Thern (Kevin Yakob, 54), Alexander Jallow (Gustaf Norlin, 45) – Kolbeinn Sigthorsson (Oscar Vilhelmsson, 84), Marcus Berg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS