Fredrik Holmberg och hans Gais fick nöja sig med kryss mot Tvååker.
Fredrik Holmberg och hans Gais fick nöja sig med kryss mot Tvååker. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais kryssade mot Tvååker

Gais skapade lägen så att det räckte och blev över. Trots det tappade man poäng mot Tvååker. Resultatet innebär att toppkonkurrenterna kan knappa in.

ANNONS
|

Gais säsong har för det mesta pekat spikrakt uppåt. När laget ångat på har det inte varit mycket som talat för att någon ska kunna få stopp på återtåget till superettan.

Senast visade man karaktär, när man vände och avgjorde sent hemma mot Ängelholm – nu väntade Tvååker på bortaplan.

Tvååker har blandat och gett, därför är det logiskt att laget håller till i seriens mellanskikt. Matchen, som fått flyttas till Varberg Energi Arena av säkerhetsskäl, kändes på förhand som en typisk munsbit för Gais.

Inledningen på mötet skvallrade om samma sak. Vi hade inte ens spelat fem minuter när Axel Henriksson vackert mötte ett inlägg på volley. Avslutet blev bra – det överlistade Anton Andersson i Tvååker-målet – men gick via överliggaren och ut.

ANNONS

Tvååker hann inte ens spela sig upp på offensiv planhalva innan Gais fick nästa läge. Så fortsatte det, men grönsvart lyckades inte hitta verktygen för att spräcka målnollan.

Inte ens ett cykelsparksförsök från Mervan Celik räckte i den första halvleken, som slutade 0–0.

– Det är ett lag som kämpar stenhårt. De spelar efter sina grejer, spelar långt, och är starka där. När det inte rullar som det ska på planen är det svårare för oss, då får vi spela på ett annat sätt, sa Jonas Lindberg i halvtid till Expressen.

Det ville sig inte

Den andra halvleken blev mer chansfattig. Det var fortsatt Gais som höll i taktpinnen, medan Tvååker backade allt längre ned på sin egen planhalva.

Med det inte sagt att hemmalaget inte stack upp då och då när tillfälle gavs.

Gais gnetade på inne i Tvååkers straffområde, men det sista lilla saknades. Det hjälpte inte ens att tränare Fredrik Holmberg slängde in alla tänkbara krafter från bänken.

Det blev frustrerat i Gais-leden, men denna frustration lyckades man inte omvandla till mål.

Nej, matchen slutade 0–0. Ett resultat som inte speglade matchbilden, men som Gais tvingas acceptera.

Laget har förvisso fortsatt en bekväm ledning i serietoppen, men nu får toppkonkurrenterna Falkenberg och Oddevold chansen att knapp in något.

ANNONS

Grönsvart spelar härnäst hemma mot Lindome, den 26 september.

Så startade Gais

(4–3–3): Mergin Krasnigi – Harun Ibrahim, Emin Grozdanic, Axel Norén, August Wängberg – Jonas Lindberg, Axel Henriksson, Viktor Krüger – Mervan Celik, Julius Lindberg, Gustav Lundgren

LÄS MER:Gais vände och vann – Michael Kargbo stor hjälte

LÄS MER:Gais återtåg – del 4: ”Är allt guld och gröna skogar?”

LÄS MER:Gais-ordförandes upprop till rivalerna: Vill samarbeta igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS