Gais vände och vann – Michael Kargbo stor hjälte

Det tog sin lilla tid, men till slut kunde Gais fullfölja vändningen mot Ängelholm.
2–1 slutade det på Gamla Ullevi efter sent avgörande av Michael Kargbo.
– Det satt långt inne. Men de segrarna är ju ganska sköna, de också, säger tränare Fredrik Holmberg.

|

Gais var laget som egentligen skapade alla lägen, inledningsvis. Problemet var bara att man även skapade lägen åt Skånegästerna.

Efter några starka minuter, där Gais kommit till ett par halvfarliga chanser, så var det slarv i backlinjen som ledde till att Ängelholm fick ett ypperligt läge att ta ledningen.

Axel Norén drällde med bollen som sista man och friställde Henrik Johansson, som däremot inte lyckades förvalta läget.

Det var inte slutslarvat i det grönsvarta försvaret och med drygt elva minuter spelade skulle det kosta. Den här gången tog Henrik Johansson tillvara på sitt gratisläge och gav Ängelholm ledningen.

– Det börjar lite klent och vi var inte riktigt där i inledningen, så som vi vill vara. Vi visste att de skulle utnyttja våra missar och det är precis så de tar ledningen, säger Gais tränare Fredrik Holmberg.

Tung grönsvart start, såklart. Men att det skulle komma en kvittering kändes mer eller mindre givet. Gais var pigga och kunde flera gånger kombinera sig framåt för att skapa lägen och elva minuter efter baklängesmålet var det utjämnat.

Gustav Lundgren slog hörnan, August Wängberg nickskarvade och vid bortre stolpen kunde Julius Lindberg trycka upp bollen i nättaket.

Gais brände målchanser

Därefter kunde det mycket väl blivit både 2- och 3-1 på Gamla Ullevi innan pausvila. Men var det inte insidan av stolpen som var i vägen, för Harun Ibrahim, så var det Robin Steifer, i gästernas mål, som sträckte ut sig och räddade Jonas Lindbergs tunga skott.

Lägg därtill alla bollar som tog i läktarens betong, i stället för nät.

– Vi har en helt ok halvlek med våra mått mätt, jag ska inte sträcka mig till bra, men den är ok och vi borde kanske lett i paus.

Ok”, bara?

– Mellan ok och bra då, någonstans där!

Andra halvleken fortsatte på inslagen väg. Gais hade allt vad bollinnehav och målchanser hette, men saknade också skärpan för att ta ledningen.

Med tiden blev både chanserna och avsluten sämre och när kvarten återstod att spela var det ingen bländande fotboll som spelades. Både Gais och Ängelholm parkerade nämligen på den skånska planhalvan, vilket ledde till en tämligen statisk matchbild.

Kargbo stor hjälte – avgjorde sent

Inte heller hjälpte det Gais att Filip Gustafsson, inom loppet av åtta minuter, drog på sig två gula kort och därmed fick lämna matchen.

Så kom till slut ledningsmålet, efter mycket möda och stort besvär, efter att inbytte Michael Kargbo fått bollen till sig vid en hörna och kunde dundra in 2-1 till Gais.

– Det var otroligt, vi pressade och hade så många chanser. Så jag blev så glad när det gick till slut, säger matchhjälten.

Målet stod sig som avgörande och en stolt Fredrik Holmberg kunde återigen luta sig mot vinnarkulturen som just nu frodas i hans grönsvarta gäng.

– Jag tror på det jämt med de här killarna, för jag ser vad de gör varje träning. De vill jämt vinna och det är elektrisk stämning på Gaisgården, det tar vi med oss till matcherna också, säger han.

Nästa uppgift: Hitta ”Lammis”

För Gaistränaren var inte söndagen helt över där. Han hade förvisso redan gjort sin medborgerliga plikt och röstat i valet, men en annan viktig uppgift återstod innan han kunde luta sig tillbaka.

– Nu ska jag upp till Gaisgården och leta efter ”Lammis”, det fick jag ett sms om. Min systerdotter som är två år har tappat sitt gosedjur uppe på slänten där, så den ska jag leta efter.