Fridolina Rolfö om omdiskuterade bilden

Bilden på Fridolina Rolfö och Aitana Bonmatí efter Sveriges semifinalförlust väckte reaktioner. Nu kommenterar Rolfö själv det hela.
– Jag vet var jag står och vad jag känner, säger landslagsspelaren till Expressen.

ANNONS
|

Sverige fick till slut med sig en medalj från sommarens världsmästerskap. Det efter en seger mot Australien i bronsmatchen.

Dessförinnan hade Blågults finaldrömmar krossats då Spanien blev numret för stort i semifinalen. Sverige förlorade matchen med 2–1, och efteråt var det en hel del snack om Fridolina Rolfö. Det på grund av en bild som spreds på sociala medier, där den svenska stjärnan glatt poserade tillsammans med sin lagkamrat i Barcelona, Aitana Bonmatí.

När Expressen sedan intervjuade Bonmatí försvarade spanjorskan sin lagkamrat:

– Döda inte henne för detta. Hon är väldigt proffsig, hon är en väldigt bra person och bilden var för att vi är vänner. Hon ville till finalen, precis som jag och vi är viljestarka personer. Men hon och jag pratade lite och tog en bild. Det är inget att tänka på mer än så, sa Aitana Bonmatí.

ANNONS

Ingen stor grej

På måndagen firades de svenska bronsmedaljörerna när landslaget landade på Arlanda. Då fick Fridolina Rolfö själv frågor om bilden.

– Det är liksom en sekund som jag ler och då togs det bilder. I någon sekund så glömmer man av allt, jag träffar en av mina närmsta vänner, man ler tillsammans med henne. Men det tog inte bort den besvikelsen jag kände. Jag var så otroligt ledsen och besviken efter den matchen, säger Rolfö till Expressen.

På frågan om lagkamraterna har hunnit prata om bilden säger Rolfö:

– Nej. Men vi kommer nog få tid för det senare, just nu har det varit lite annat att fokusera på. Men för min del har det inte varit en stor grej. Jag vet var jag står och vad jag känner.

Fridolina Rolfö noterades för tre mål i sommarens världsmästerskap.

LÄS MER:Bronshjältarna hemma i Sverige efter VM

LÄS MER:Rolfö öppnar upp: "Längtar efter att inte ha ont"

LÄS MER:Brons eller fyra spelar mindre roll – Sveriges insats en fyra ändå

LÄS MER:Miljonregn över svenska landslaget

ANNONS