Förre supertalangen Jacob Mellis är hemlös

2010 fick han hoppa in för Chelsea i Champions League. I dag är den forne supertalangen Jacob Mellis hemlös.
– Jag dricker så mycket jag kan, säger han till Daily Mail.

ANNONS
|

Mellis gick genom det blåa Londonlagets ungdomsakademi upp till seniorerna efter att ha värvats in från Sheffield United. För 13 år sedan fick han, endast 19 år gammal, hoppa in i en Champions League-gruppspelsmatch mot slovakiska MŠK Žilina.

Redan då hade han problem med alkoholen – och kunde dyka upp full på lagets träningar.

– David Luiz pratade inte mycket engelska men en gång när vi värmde upp sa han ”hallå, har du druckit?”. Han höjde ett finger i en gest som att jag skulle sluta, säger han till Daily Mail.

Mellis lyckades inte få bukt med problemen och det blev inga fler framträdande för Chelsea. Först gick han på lån till bland annat Southampton innan han 2012 lämnade för Barnsley. Därifrån gick det utför och sedan förra året står han utan klubb, bara 32 år gammal.

ANNONS

”Varje dag tänker jag bara på var jag ska ta vägen”

En knäskada blev den absoluta slutpunkten för karriären – trots att han i Chelsea tjänade 100 000 kronor i veckan har han nu ingenting kvar. Inte ens ett hem.

– Varje dag tänker jag bara på var jag ska ta vägen. Jag har en familj men jag vill inte behöva förlita mig på den. Jag vill försöka göra saker själv, säger Mellis.

Han berättar för Daily Mail att han ofta inte ens har kläder att byta om till, han använder alkoholen som undanflykt.

– Jag dricker så mycket jag kan bara för att tränga undan stressen. Jag tar chansen när den kommer, säger Mellis.

Mittfältaren representerade England fram till U19-landslaget, där gjorde han fyra mål på tolv matcher.

LÄS MER:Kenny Sansom berättar om sitt alkoholmissbruk

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS