Kenny Sansom berättar om sitt alkoholmissbruk

Kenny Sansom var en firad stjärna i både Arsenal och Englands landslag. Men från allt han gjort på planen kommer han inte ihåg mycket.
– Alkohol förstörde mitt liv, säger han i en intervju med Daily Mail.

ANNONS
|

Sansom gjorde över 300 matcher för Arsenal och spelade 86 landskamper för det engelska landslaget under 80-talet.

När karriären sedan var över föll allt samman. Alkoholen tog över hans liv och brittiska tabloider publicerade bilder på honom från hans lägsta punkter. Utöver alkoholen brottade hans med spelmissbruk och depression – under en tid var han också hemlös.

När det var som värst drack han nio flaskor vin för att kunna somna.

Till följd av sin hårda livsstil har han också utvecklat Wernicke-Korsakoffs sjukdom – en neuropsykiatrisk rubbning som liknar demens och som främst drabbar personer med alkoholberoende.

Det gör att han i dag inte minns mycket av karriären – och inte heller incidenten som ledde till att sjukdomen upptäcktes.

ANNONS

Låg i koma

I en intervju med Daily Mail framgår det att han blev attackerad på gatan och fick föras till sjukhus. Där sattes han i koma, läkarna trodde inte att han någonsin skulle kunna lämna sjukhuset.

Han fick tillbringa 18 veckor på sjukhus – under denna tid fick han lära sig att gå, prata och äta på nytt. Det var också då han diagnostiserades med Wernicke-Korsakoffs sjukdom.

– Det visste jag inte, säger Sansom, som nu för tiden har svårt att komma ihåg vad som hände i går, till Daily Mail när händelsen kommer på tal.

Detta hände 2020 – sedan dess har han varit nykter.

– Jag mår toppen, i april har jag gått tre år utan alkohol. Det kräver en hel del, säger han och fortsätter:

– Alkohol förstörde mitt liv, det kan jag säga med säkerhet. Jag vet nu i hela kroppen att jag aldrig kommer dricka igen.

Efter denna insikt har han blivit mer närvarande i sina barns liv. Han känner sig som en pappa på riktigt – och för en månad sedan ledde han sin dotter ned för altaret på hennes bröllopsdag.

LÄS MER:Saka med klassmål – England nollade Ukraina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS